Du är inte inloggad.

Artikel

Att välja elbolag

När man skall välja elbolag för första gången eller när man ser över sitt elavtal för att eventuellt byta leverantör så är det en hel del att tänka på, flera olika faktorer att ta i beaktning. De flesta leverantörer är ganska lika i sina erbjudanden och prismässigt bör det heller inte skilja speciellt mycket. De flesta leverantörer erbjuder el till rörligt pris, el till fastpris och sedan brukar de flesta även ha någon mix av dessa där man t.ex. har bundet på vintern och rörligt på sommaren som t.ex. Göta energi har med sitt elavtal Vintertrygg.

Man bör även fundera på vilken form av el man vill ha. Är det viktigt att vara miljövänlig så bör man kanske välja någon form av förnyelsebar energi som t.ex. solkraft, vattenkraft eller vindkraft men oftast får man då betala ett lite högre pris i form av en premie. Göta energi har ju t.ex. med produkten Rent vatten ett tillägg man kan göra för att få vattenkraft. Då är man även med i kampen för att alla ska få tillgång till rent vatten i och med att man är med och stödjer organisationen WaterAid.

Därefter bör man tänka på kundtjänsten, är den tillräckligt bemannad om det är något som skulle krångla? Har den bra rykte? Ser vi återigen på exemplet med Göta energi så har de en kundtjänst som vunnit pris för bästa kundtjänst vilket så klart kan vara en trygghet för dig som kund när du ska välja elbolag.

Slutligen så kan man jämföra kundrecensioner på t.ex. Trust pilot eller Google recensioner. Har man gått igenom dessa steg så kan man utgå från någon av jämförelsesidorna som t.ex. Elskling för att hitta en leverantör som har bra erbjudande för tillfället


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

LED-lampor till spotlights
Stilfulla entremattor i Stockholm
Brava Solskydd för kompletta lösningar
Byta kök i Halmstad
Är ditt badrum ett spa?