Du är inte inloggad.

Artikel

Att välja varm höstjacka

För vissa är hösten ett onödigt ont som bevisar att sommaren och semester är slut för i år medan denna årstid för andra är en avslappnad färgsprakande befrielse. Oavsett vad man tycker om hösten så behövs en höstjacka. Det finns en mängd olika modeller att välja mellan och som vanligt när det handlar om mode så går det att hitta flesta för de som söker efter en”damjacka”.

Men även inom ”höstjacka herr” finns ett bra utbud att välja mellan. Många av de modeller som beskrivits nedan finns både på dam- och herravdelningen även om antalet är fler för damerna. Det handlar då främst om att kvinnor är en starkare köpgrupp när det gäller kläder än vad männen är.

Dunjackan är en jacka som börjar användas på hösten men som kommer igång allt mer i försäljning under vintern. De finns i olika tjocka modeller och de allra tunnaste passar perfekt när höstvindarna gör att det inte längre är sommarvarmt ute.

Skinnjackorna är också en modell som ”vaknar till liv” i september. Försäljningen av dessa vindtäta och vattenavstötande höstjackor ligger lågt under hela sommaren. Möjligtvis kan de vara sköna att ha en sval sommarkväll men det är på hösten och våren de gör sig bäst. Bor man i en storstad och har kort till kollektivtrafiken (eller bilen) kan skinnjackan stå sig hela vintern. Med en tjock tröja under håller den värmen riktigt bra.

Ett ytterligare alternativ är trenchcoats. Fördelen med dessa är att de är långa och värmer rumpan rejält. Med en hög hals och lång modell kommer inte kylan eller vinden in under jacka. Dessutom ofta en mycket snygg modell av höstjacka.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skicka och spåra Paket
Ballerinaskor på nätet
Jane Virgin säsongfinalen Recap: Bröllop av Jane Gloriana Villanueva
Märkeskläder både för mannen och kvinnan
Allt om Skönhet, Hudvård, Löshår, Kläder & Klänningar på nätet