Du är inte inloggad.

Artikel

Bästa mobilen för företaget

Oavsett om du bara är i behov av en företagstelefon eller om du förfogar över en hel flotta av smartphones, att ta det rätta beslutet i mobiltelefonsfrågan är helt avgörande. Problemet är att all reklam som florerar kan förvilla och det kan kännas svårt att navigera rätt mellan alla olika valmöjligheter. Den här artikeln innehåller några av de punkter man bör tänka på när man jämför olika mobilabonnemang. Detta för att kunna hjälpa till i valet av mobiloperatör och det avtal som passar bäst för era ändamål.

Hur mycket kommer ni att ringa?

Majoriteten av dagens erbjudanden inkluderar ett stort antal samtal. Nästan ingen mobiloperatör erbjuder avtal där man betalar per telefonsamtal. Om du är ensam i ditt företag kan man föreslå ett abonnemang med obegränsat antal standardsamtal. Du kan teckna ett sådant för runt 500 kronor per månad. I det fall du ska införskaffa ett större antal mobiler, hamnar man med största förmodan i situationen att medarbetarna, i sitt arbete, kan behöva olika sorters abonnemang. Sök därför efter leverantörer som har möjligheten att, i det stora avtalet, blanda olika abonnemang.

Räcker det med endast SMS-trafik?

Somliga användare skickar betydligt fler SMS än de ringer och tar emot samtal. Om så är fallet bör man kanske överväga om det istället skulle kunna räcka med ett abonnemang som innehåller obegränsat antal SMS.

Är datoranvändning en viktig ingrediens att ha i mobilen?

Om du införskaffar en smartphone till företaget, är det en självklarhet att du också ska ha ett internetabonnemang. Du kanske tror att man bara använder uppkopplingen för att kunna skicka email, men verkligheten är den att fler och fler använder sig dagligen av Facebook och Twitter, faktiskt även företagen.

Kommer ni att åka utomlands med telefonen?

Om du eller dina medarbetare regelbundet åker utomlands i affärer har ni säkerligen förvånats av och irriterats över orimligt stora mobilräkningar. Det finns alltid vägar att reducera dessa kostnader, men man måste vara väl insatt och hålla koll på de olika alternativ som finns tillgängliga.

Att välja det bästa mobilabonnemanget som passar just för dig och ditt företag är ett måste. Det kan öka ditt kassaflöde och definitivt förbättra effektiviteten i företaget. Tipsen ovan är väl så viktiga men en rekommendation är att även ta hjälp av en konsult eller specialist för att lotsa vägen genom minfältet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Pizzadeg den viktiga delen
RiVe Juridiska Byrå - Specialister inom arbetsrätt
Apple hintar om en typ av flexibel skärm
Stora centrallager i Stockholm
Värna barnets väl vid vårdnadstvisten