Du är inte inloggad.

Artikel

Behandling av depression med Dianetik

Hur behandlar man depression? Depression kan definieras som nedstämdhet, ångest utan någon speciell orsak, kontinuerlig trötthet, sömnproblem, matlusten minskar osv. Symptomen kan givetvis variera och det finns andra symtom än just dessa. Det finns olika behandlingar mot detta fenomen. Kan Dianetik-terapi vara en alternativ behandling mot depression? Frågar du mig så är svaret ja.

Deprimerad?

Dianetik-behandling går in på djupet och syftet är att hitta orsakerna till depressionen och sedan neutralisera dessa orsaker. (dvs. bearbeta terapeutiskt). Chansen är stor att orsakerna är fler än bara en. Enligt  Dianetikens teori så är orsaken dolda skadliga händelser som finns lagrat i en persons sinne och som slår tillbaks mot personen. Det är dessa händelser som är orsaken till depressioner och liknande fenomen.

Terapi för depression

Jag har inget specifikt test inom Dianetiken som säger om en person är deprimerad eller inte. Det viktigaste är att hitta orsaken till nedstämdheten. Jag är övertygad om att nedstämdhet kan behandlas framgångsrikt. Det finns flera tester på webben om detta ämne, frågan är bara hur bra de rekommenderade metoderna mot är?

Dianetik-auditör

Inom Dianetiken så är det inte förhållandet terapeut - patient som gäller. En Dianetik-terapeut kallas auditör och patienten/klienten kallas för preclear (preclear syfter på personen som får Dianetik och som är på väg mot det mentala  tillståndet "Clear"). Det vore felaktigt att kalla preclearn för patient eftersom vi sysslar med självförbättring. Dianetik är nämligen till för vem som helst som har ett syfte att förbättra sig själv mentalt.  Free your mind and the rest will follow :) Dianetik-metoden är utvecklad av L. Ron Hubbard. Dianetik ger även en inblick i vad som kallas det reaktiva sinnet.

Jag är övertygad om att depression kan behandlas framgångsrikt med terapi, men det kan krävas en hel del arbete.


Länk:
Depression behandling


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur är tiden efter en bröstoperation
Bilden av skönhetsingrepp
Apotekens historia
Märkes solglasögon
Sluta röka med E-cigarett