Du är inte inloggad.

Artikel

Black Friday

Black Friday är ytterligare en "dag" som bland annat vi svenskar har tagit från USA, andra dagar vi har tagit är till exempel Halloween, alla hjärtans dag och Cyper monday.

Black Friday infaller alltid den 4e fredagen i november alltså dagen efter Thanksgiving och det är USAs största shopping och readag och meningen är att den ska markera starten för julhandeln och det är dags att börja julpynta och göra sig redo för julen med pynt och kläder.

Black Friday har senare år istället förknippats med kaos.. Det började med att de stora modekedjorna reade ut sina kläder till vrakpriser men sen har det gått från kläder till hemelektronik och allt möjligt och det är nu för tiden kaos utanför butikerna när dörrarna öppnas för Black Friday. Det kan ringla köer på gatan långt långt ifrån butiken och det är heller inte ovanligt att det blir slagsmål mellan kunder som rycker i samma produkter när dom börjar ta slut eller att man bråkar när man försöker klämma sig in genom dörren för att komma in i butiken så snabbt som möjligt.

I Sverige har det inte riktigt gått så långt ännu men de är flera stora kedjor och butiker som har hoppat på detta och har stora reor där dom rear ut främst kläder och hemelektronik. Även onlinebutiker som Nelly, Zalando och Modegallerian.se har höga rabatter på sina kläder och just vinter kläder är det väldigt höga reor på. Nyhetsbreven haglar tätt de här dagarna och flera butiker tjuvstartar till och med Black Friday flera dagar innan med "presale" som innebär at dom kan förlänga reaperioden med ytterligare ett par dagar och efter det här kommer även Cyber Monday där butikerna kan sälja ännu mer kläder på rea.

Och som om inte det var nog kommer ju den stora mellandagsrean rean sen där kläder kan hittas till 80% rabatt om man har lite tur så ni som gillar att shoppa kläder kommer inte ha problem att hitta bra priser de närmsta månaderna. Så det är bara ge er ut i shopping djungeln nu och shoppa kläder!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Seiko klockor – först med det mesta
Barnmobler.se, En utmanare bland storfräsare
Rean fortsätter på Spartoo.se!
Trendjackor för män
Red Wing & Dickies från HepCat