Du är inte inloggad.

Artikel

Bli ordentligt påklädd till bröllopet som man.

Vi har männens påklädsel till bröllop under luppen i denna artikel. Till ett bröllop finns det fler do’s and don’ts. Vi vill i denna artikeln komma in på vad vi menar att en man ska ha på till bröllopet – och vad man inte skall ta på.

Bröllopet är ett av de tillfällen där man är finast i sin påklädsel. Det är förväntat att man kommer presentabel och dressar upp sig mycket väl till ett bröllop.

 

Regler för påklädsel till bröllop

Det finns en massa regler för påklädsel till ett bröllop. De flesta regler är inrättade för kvinnorna, men det finns också ett par till män.

Om brudgummen inte klär sig i frack så får inte gästerna heller göra det. Det kan naturligtvis vara svårt att på förhand veta vad brudgummen klär sig i om det inte är en man träffar i vardagen. Utöver säger de oskrivna reglerna att man inte får vara finare klädd än brudgummen.

 

Slips eller butterfly

Om man ska ha slips eller butterfly på kan vara ett stort dilemma när man ska till fest och festliga arrangemang.

Traditionen säger att klär man sig i frack eller i smoking så ska man ha butterfly på. Kommer man i kostym är slipsen det vanligaste men en butterfly kan också fungera. Det samma om du har ett par snygga jeans på tillsammans med en blazer.

Smoking, frack eller kostym.

I förhållande till bröllopstraditioner har man inte en finare klädsel än brudgummen. Är det inte specificerat i invitationen vad dresscoden är så kan det vara en bra idé att ringa eller skriva till brudparet för att få klarlagt deras dresscode, så man undviker att komma med en finare klädsel än brudgummen. Det vill ju vara en jätteskam att komma overdressed till en annan mans bröllop.

Skorna

Skorna skall naturligtvis passa till den resterande påklädseln. Rekommendationerna till skor till ett bröllop är generellt att man håller sig innanför genrerna lack, läder och mocka. På det sättet får man ett par läckra och moderiktiga skor som passar till klädseln.

Accessories

Bröllop är generellt lite mer fint än andra fester. Därför kan det vara en bra idé att gå hela vägen till bröllopet och använda accessories utöver slipsar som hängslen, manschettknappar, näsduk och eventuellt ett fint armbandsur till sin stil när man ska till bröllop. På det viset blir ens påklädsel till bröllopet lite mer spektakulärt, som det också ska vara när är på ett bröllop. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Påskägg som mat och påskägg med godis
Fars dag - lite tips på lämpliga presenter
Televerket
Osttillverkning
Kläder online