Du är inte inloggad.

Artikel

Blomsterspråket - att förmedla rätt buskap

Följande artikel är en annons för skickarödarosor.se Skickarödarosor.se ger dig köptips och guidar dig till rätt onlinebutik där rosor i olika färger säljs. Målsidan innehåller reklamlänkar.

 

Att ge bort en blombukett är en vacker gest. Det är det perfekta sättet att tacka en värd, familjemedlem eller god vän, men visste du att bukettens sammansättning i sig också kan skicka signaler?

 

När du skickar ett blomsterbud är antalet blommor, och färgen på dessa, av stor betydelse. Kärlek, vänskap och tacksamhet har alla sina egna kombinationer, så för att undvika pinsamma situationer är det viktigt att vara uppmärksam. 

 

En, sju eller åtta blommor uttrycker alla kärleksbudskap av olika slag. Om du vill säga “Jag älskar dig!” och ge uttryck för din förälskelse är någon av dessa storlekar perfekt. Ett motsatt budskap skickas av sex blommor som istället meddelar misstro, samt att man tvivlar på mottagarens ord. Dessa två vill man inte blanda ihop.

 

Som sagt har även olika arter och färger betydelse för vad som sägs. Rosor förknippas generellt sett med kärlek, men av vissa anses just en vit ros uttrycka det motsatta: obesvarad kärlek. Maskrosor, gula tulpaner och liljor är också dåliga val för den förälskade, medan violer, blåklockor och röda tulpaner är utmärkta val. 

 

Som du kanske märker kan motstridiga budskap lätt förmedlas. Vad uttrycker den som skickar sex röda rosor, kärlek eller misstro? Du behöver nog inte oroa dig, dessa konflikter kan lätt undvikas med lite enkel planering. Att skicka blomsterbud online har aldrig varit enklare, och en bukett rosor är alltid en utmärkt gåva, så överraska någon du tycker extra mycket om med en vacker bukett!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ta ett steg mot en bättre miljö
Tips på hundvänliga restauranger
Säkerhetsväst för ridning
Hundgrind för gemene man
Naturen i närbild