Du är inte inloggad.

Artikel

Bra klätterservice

När man behöver utföra arbete på hög höjd så är det viktigt att man inte försöker sig på några klätterkonster själv, om man inte är utbildad det vill säga. Faktum är nämligen att en av de vanligaste olyckorna för personer, framförallt män i medelåldern, är att de ramlar ned från taket till sin sommarstuga eller hus, när de ska utföra ett renoveringsarbete. Istället för att utföra detta själv bör man hyra in professionell klätterservice.

Vad innebär klätterservice?

Klätterservice är ett samlingsnamn på tjänster som innebär att man på hög höjd utför uppgifter som innebär direkt fara föra att ramla ned och slå sig allvarligt. Det innebär oftast att det som utför klätterservice är utbildade i två saker. Dels så är de utbildade klättrare och är duktiga på att klättra och göra det säkert. Men sedan är de också utbildade för det som de är satta att utföra. Till exempel behöver de vara elektriker om de ska installera fasadbelysning, eller så behöver de vara sotare för att rensa i en skorsten.

Säkerheten framför allt

När man utför klätterservice är det alltså säkerheten som alltid kommer i första hand. Det innebär till exempel att de som klättrar har säkerhetslinor, och också vet precis hur de ska bete sig och röra sig på den höga höjden för att minimera risken för att någonting allvarligt ska inträffa. En person som utför klätterservice är dessutom nästan aldrig ensam. Istället finns det alltid en person med denna som kontrollerar så att allt går rätt till.

Var finner man?     

Vad det är man än behöver hjälp med vad gäller tjänster som innebär höghöjdsarbete, så är det enklast om man ser till att söka på internet för att hitta en specialist i området där just du bor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU
Maximera hastigheten på ditt mobila bredband
Coworking omformar fastighetssektorn - Hur påverkar förändringen fastighetssektorn?
Dödsfall i familjen?
Vad du behöver veta om TrackR Bravo