Du är inte inloggad.

Artikel

Bröstförstoring - hur skaffar man sig information?

Bröstförstoring dominerar i dag helt den estetiska plastikkirurgin i Sverige och man räknar med att ca 10 000 bröstförstoringar, med eller utan samtidigt lyft, utförs i landet. Detta innebär att det finns ett stort antal kvinnor i vårt land som just nu går och funderar på att genomgå detta ingrepp och som har huvudet fullt med frågor.

Eftersom jag själv gått igenom denna process vet jag hur förvirrande det kan vara att försöka hitta information på nätet då svaren på de frågor man har varierar extremt och de flesta som skriver på diverse forum mest tycks vara intresserade av att säga något oavsett om de har kunskap eller inte. Jag insåg själv ganska snart att forumen bestod av två typer. Dels de som seriöst var intresserade av information inför en operation. Dessa var huvudsakligen av den lyssnande sorten och försvann så snart operationen var avklarad. Den andra gruppen bestod av en liten klick personer som levde sitt sociala liv via forumen och som för att upprätthålla sin status kände sig tvungna att svara på alla typer av frågor var sig de visste svaren eller inte. En annan funktion hos forumen verkade vara att fungera som reklampelare för vissa kliniker vilket i mina ögon sänkte trovärdigheten rejält.

Att försöka hitta information via wikipedia och andra ”seriösa” källor visade sig inte var så lätt som jag trott då uppgifterna kändes föråldrade och knapphändiga. Nästa steg blev att börja söka i skiktet mellan forum och uppslagsverk nämligen klinikernas egna hemsidor. Dessa är givetvis partiska när det gäller val av klinik men när detta skalades bort så visade sig informationen kring ingrepp, val av protes, eftervård osv stämma riktigt bra överens.

Dock hittade jag extremer åt båda hållen när det gäller seriositeten. Det finns sidor där det i stort sett bara informeras om att de har snabba tider och skriver hur bra de är utan att ens berätta vilka som utför operationerna. Andra klinker verkar däremot ha lagt ner mycket arbete på att få fram informationen på ett instruktivt sätt. Den klinik som i mina ögon gav absolut seriösast intryck var Plastikakademin där bröstförstoring och det runt omkring beskrevs på ett sakligt sätt. De har även en sida med frågor och svar där jag hitta svar på de flesta av mina frågor. Resultatet blev faktiskt att jag valde denna klinik, mycket baserat på informationen på hemsidan, och blev mer än nöjd med operation och resultat.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gå ner i vikt snabbt
Periodisk Fasta
Osteopati
Hur grönt te kan hjälpa dig gå ner i vikt naturligt
Att gå ner i vikt på en vecka