Du är inte inloggad.

Artikel

Bryr sig tjuven om att det finns villalarm?

Det behöver inte kosta så mycket att installera ett larm och det särskilt om man inte kör på ett abonnemang med väktare som kommer och kollar när larmet går. Men finns det egentligen någon anledning till att skaffa villalarm om det är så att tjuvar inte bryr sig? Det här är en fråga som man ska ställa sig för det finns larm som man egentligen kan vara utan och så finns det bättre varianter som kommer att göra en skillnad.

Villalarm som fungerar

Det finns larm för hus som fungerar mycket bra. De består ofta av flera olika komponenter som oljud, ljus och så väktare som kommer. Det här är sådant som tjuvar inte gillar och om de ser att ett hem har ett villalarm av denna typ så är chansen god att de låter bli. Om man däremot har ett mycket enkelt larm som knappts märks så missar kanske tjuven detta och gör klart jobbet medan ingen människa bryr sig om vad som pågår.

Det man ska tänka på är att tjuvar blir allt bättre på att utföra jobben snabbt. Om det är så att man har dyra saker som syns tydligt från fönster så kan de mycket väl få för sig att ta sig in trots att det finns villalarm då de vet att ingen väktare kommer att hinna fram i tid. Man måste alltså vidta fler åtgärder. Minska insyn och skapa en miljö som inte är så välkomnande för tjuvar som inte vill synas tillsammans med ett riktigt bra huslarm för att få den önskade effekten!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hjälp med dränering
Världens godaste bolognese
Renovera trappa Stockholm
Fönsterputs Abonnemang
En stallykta ger huset den rätta känslan