Du är inte inloggad.

Artikel

Citizen klockor ligger i framkant

Citizen är en japansk tillverkare av bland annat klockor och har funnit sedan 1930-talet under det nuvarande namnet även om själva företaget bildades redan 1918. De är en av världens mest kända tillverkare av klockor men är även verksamma inom en rad andra områden. Citizen tillverkar till exempel tv-apparater och skrivare men har också erfarenhet av att producera olika elektroniska komponenter. Citizen klockor blev en gång i tiden kända för att de var så moderna och precisa och denna bild av företaget lever än idag kvar. Man lanserade klockor med funktioner såsom djupmätning och är ett av de företag som verkligen drivit fram utvecklingen av armbandsur under 1900-talet.

Citizen klockor har länge legat i framkant

Det är inte bara på senare år som Citizen klockor har förknippats med tekniska innovationer utan redan 1956 lanserades det första vattentäta armbandsuret. Några år senare var man först i världen med lanseringen av en elektronisk klocka och blev en del av det japanska teknikundret. På den här tiden var många av de tekniska och elektroniska landvinningar som gjordes utförda av japanska företag och Citizen var inom klockbranschen en av de absolut största aktörerna. Även idag är Citizen klockor kända över hela världen och man säljer stora kvantiteter varje år.

Citizen klockor med eco drive

Eco drive är en serie klockor som Citizen blivit kända för på senare tid. Dessa drivs av solenergi och är alltså ett miljövänligt alternativ som ligger helt rätt i tiden. Klockorna behöver aldrig få sina batterier utbytta utan laddas genom att de helt enkelt får i sig lite solljus. Efter att de laddats upp av solljuset behöver man inte tillföra energi på mer än ett halvår, vilket så klart medför en hel del praktiska fördelar. Denna serie lanserades 1995 och blev en stor nyhet över hela världen och bidrog till en renässans för Citizen som ett märke man förknippar med modernitet och utveckling.

Citizen klockor med eco drive thermo

En nyhet som lanserats på senare år är Citizen klockor med eco drive thermo. Detta innebär att klockan inte ens behöver solljus för att få energi till driften, utan det räcker med att man helt enkelt bär dem runt armen. Värmen som bildas mellan armen och luften skapar energi som klockan utvinner och sedan lagrar. Detta fungerar genom att kroppen och luften har olika temperaturer och detta bildar energi som klockan alltså kan utvinna. 

Klockgiganten är en bra webbplats för att hitta citizen eller andra märken av klockor, besök gärna! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Saker att tanka pa nar man koper skor pa natet
Grannsämjan
Köp nu! - Wera Vivaldi Steel
Historien om UGG
Vad är pastörisering?