Du är inte inloggad.

Artikel

Dags att fräscha upp håret inför sommaren

Äntligen börjar det bli vår i luften och folk börjar vakna till och komma ut från sina hus. Jag brukar tycka att det inte är förrän på våren som man känner hur risig man varit under vinterhalvåret. Huden är blek och naring och håret känns livlöst och risigt. Egentligen är det inte så konstigt, man brukar säga att januari och februari är de torraste månaderna på hela året. Därför är det under våren viktigt att vårda sig lite extra och ge hud och hår den näring och den fukt den behöver. 

Det första, snabba steget för att få bukt på det livlösa håret är att boka in en tid hos sin frisör. Istället för att bara boka klipp och färg som du brukar göra, kan det vara bra att välja till en extra inpackning eller en hårkur för att vårda håret lite extra. När frisyren är klar har du gjort den första delen för att få bukt på ditt hår. Den andra delen brukar många glömma bort, eller inte vilja lägga lika mycket pengar på. Det är nämligen att välja bra produkter till ditt hår för att fortsätta att vårda det hemma på bästa sätt. En bra bas, att alltid ha hemma är shampo, balsam och inpackning. Har du det, klarar ditt hår sig utmärkt.

Men hur ska du då välja rätt hårvårdsprodukter? Ja, man kan egentligen dela upp hårvårdsprodukter i två olika grupper, produkter från frisör, och produkter från matvaruaffären. Här är det en stor skillnad, både i pris och kvalité. De produkter du köper från matvaruaffären är betydligt billigare än de hos frisören, men tyvärr får du lite vad du betalar för. Dessa produkter innehåller mindre koncentration av de vårdande ämnen som finns i. Du behöver helt enkelt mer mängd av dessa. Köper du istället dina produkter från frisör får du istället mer vårdande ämnen för ditt hår, du behöver mindre mängd och ditt hår kommer att kännas helt annorlunda.

Ett bra tips om du tycker produkterna hos din frisör är för dyra är att istället köpa det online. Idag finns många bra online webshoppar som säljer frisörprodukter till riktigt bra priser. Du kan då på detta sätt använda bra hårvårdprodukter till ditt hår och ändå få ekonomin att gå ihop. Tips på riktigt bra inpackningar för att vårda ditt hår lite extra hittar du här.

Nu över till huden. Här tycker jag på samma sätt som för ditt hår, att du ska boka in en ansiktsbehandling hos en bra hudterapeut. Kanske välja en lite mer lyxigare behandling för att hjälpa huden i rätt riktning. Efter behandlingen, är det även här, viktigt att du köper bra produkter för att vårda din hud hemma. En bra bas här är rengöring, ansiktsvatten, dag- och nattkräm. Ett tips är att se till att dagkrämen innehåller solskydd så du skyddar din hud på dagarna mot den starka solen. Även här finns det idag bra onlinesidor där du kan hitta bra hudvårdsprodukter till bra priser. 

Efter du gått igenom din hår och hud make over lovar jag att du kommer att känna dig som en ny människa och kunna möta dagen med ett leende på läpparna. Trevlig vår!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad kan jag förvänta mig av en cirkulation booster
Hälsofördelar med Green coffee
Hjälpmedel vid foglossning
Massagefåtölj Panasonic EP-MA59 Real Pro ULTRA
Insomnia