Du är inte inloggad.

Artikel

Dags för utemöbler?

 

Det börjar närma sig vår och kanske är det där med dags att se sig om efter nya trädgårdsmöbler till din uteplats? Här följer ett några tips som kanske kan vara användbara innan du ger dig ut i djungeln av butiker och varor:

-          Vad vill du kunna använda dina möbler till? Vill du kunna äta, sola, slappa, dricka kaffe eller en kombination av ovan nämnda aktiviteter, det finns möbeltyper som täcker av flera användningsområden.

-          Hur mycket plats har du. Mät din uteplats och skriv upp måtten innan du åker ut och tittar.

-          Har du någon stil eller färgsättning, material i din utemiljö som du vill förhålla dig till?

-          Vad har du för möjligheter till vinterförvaring? Mycket få utemöbler mår bra av att stå vind för våg året om, men i många fall räcker det att täcka över möbeln med pressening eller liknande. Möbler i konstrotting till exempel går ofta inte att stuva undan men klarar sig ute med ett minimum av skydd.

-          Hur mycket skötsel är du bered att göra? Inga möbler är helt underhållsfria, de blir blöta, smutsiga och om de står ute utan något som helst skydd så slits de hårt. Det finns dock numera alternativ med ett minimum av underhåll. Till exempel gjorda i aluminium med detaljer i teak kräver mycket lite underhåll.

När du väl ger dig ut för att hitta utemöbler sök då upp en leverantör med ett brett sortiment som kan ge dig tips på olika typer av lösningar. Parasoll Utemöbler i Göteborg är en sådan och säljer även online.

Lycka till i ditt sökande!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta snickare i Umeå
Köp rätt belysning till ditt kök
Hjälp med flyttstädning sparar tid och pengar
Betonggolv Stockholm
Badrumsrenovering Östermalm