Du är inte inloggad.

Artikel

Det går att bygga rum i rummet på olika sätt

När vi har stora rum så kan det kännas som att det är lite synd att det bara är ett rum. Det kan ju vara av intresse att bygga rum i rummet. I ett stort vardagsrum kan du skapa ett extra rum med en industrivägg som har glasrutor. Bakom väggen kan du ha ett litet kontor eller kanske ett sovrum. Det här beror ju på vardagsrummets karaktär och vad du har behov av i ditt hem.

Golvskärmar kan också användas

Ett annat sätt att skapa rum i rummet är att använda golvskärmar. Med dessa får du en tydlig avgränsning men väggen går ju inte hela vägen upp till taket. Det är mycket billigare att använda en skärm än en vägg som byggs med dörrar och glas.

En skärm kan också flyttas på. Det betyder att det blir mycket enklare för dig att göra om och skapa nya utrymmen i rummet i enlighet med de behov som finns.

En rullgardin kan också skapa rum

Man måste inte ha rullgardiner uteslutande i fönster. Det går att hänga dessa från taket. När de rullas ner så skapas en avgränsning och du får ett rum i rummet. Med tanke på att Sverige har flest trångbodda i Norden så är det inte så dumt att satsa på den här typen av flexibla lösningar.

Just att kunna skapa tillfälliga rum med gardiner och tyger är inte så dumt. Det innebär ingen större kostnad och kan också se väldigt modernt och inbjudande ut. Fast det är klart. Om du tänker skärma av på detta vis så är det viktigt att du betänker hur ljuset från fönster och belysning kommer att blockeras. Det kan krävas extra golvlampor för att det ska bli fint.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Åkersberga
Vad ska vi ha för bord i köket?
Pris för elinstallation
Hitta rätt i bostadsdjungeln
3 saker du bör veta innan du renoverar