Du är inte inloggad.

Artikel

Dikter på internet

En dikt är vanligtvis ett kort stycke. Många gånger så rimmar det, men det är inte helt nödvändigt. Däremot så förväntas man ha ett flöde, formen ska göra det lätt att läsa, även när man läser högt. Det är också mycket vanligt att uttrycka sina känslor med en dikt. Sverige har haft många bra diktare eller poeter genom tiderna. Karin Boje, Per Lagerkvist, Ola Jule’n- för att bara nämna några. Idag finns det också många bra diktare, och många av dessa finner man på nätet.

Att lägga ut dikter på internet är ett alldeles utmärkt sätt att nå ut till en stor publik. Med bara några klick kan ens dikt skickas till alla världens hörn, och läsas av tusentals människor. Det är inte alla förunnat att bli kända, och det är inte heller alla som vill det, men ofta önskar man i alla fall att folk ska kunna läsa ens dikter. Man kan få mycket inspiration av att höra vad folk tycker om ens dikter, vare sig det är positivt eller negativt. Uppbyggande kritik kan vara det där lilla extra som behövs för att man ska bli riktigt duktig. 

Många publicerar sina dikter på internet på en egen sida eller blogg. Man kan lägga upp det som man vill, antingen det är en skrivarsida eller dikten bara är en sidosak. Något som kompletterar eller förklarar det som sidan handlar om. De som är mycket kreativa, eller som har byggt upp en riktig diktsamling, kanske väljer att lägga ut en dikt med jämna mellanrum. Detta skapar spänning och drar till sig sökmotorerna, nytt och fräscht innehåll uppskattas av alla. 

Annars kan man lägga upp eller läsa dikter på internet på de sajter som är till just för poeter. Det finns flera olika att välja mellan, man kan se vilken som har det upplägg eller stil som man tycker om. Hit kommer många olika författare och poeter, både för att publicera det de har skrivit, men även för att läsa andras alster. Ibland har man ett forum där man kan diskutera svårigheter och ge förslag. Eller så satsar man helt enkelt på att bli som ett stort bibliotek dit alla är välkomna. Det finns utrymme för alla sorter, det finns många diktare där ute. Dikter på internet sprids lätt och man kan helt gratis publicera sina innersta känslor. Vare sig man gör det anonymt  eller med sitt namn så kommer någon att läsa det man skrivit, och det är en härlig känsla.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Upptagen i vardagen? Räddningen heter ljudböcker
Förgyll hösten med de här tre fantastiska bokserierna!
Artisterna so är nominerade till P3 Guld 2023
Harmony in the Heartland: Country Rocks Radios svenska symfoni
Allt om Edward Norton