Du är inte inloggad.

Artikel

Drömköket kan bli verklighet

Sveriges sydligaste landskap Skåne har en hel del annorlunda att erbjuda när det gäller intryck i jämförelse med resten av landet. Kanske är det de platta ängsmarkerna, ljusa och milda vintrarna eller närheten till kontinenten som har gjort att det i Skåne alltid har funnits en egen och genuint skånsk stil.

Så är fallet inte bara på Österlen, som är något av Sveriges konst- och designcentrum, utan också i landets mest kontinentala stad, Malmö. Malmöiterna är ett påtagligt inredningsintresserat folk, och det är ingen överraskning att det är mot Malmö som även resten av landet riktar blickarna när det gäller exempelvis Optimera - När du är behov av köksrenovering eller inredningsarkitektur.

Inspiration från nya håll

Även om en typisk köksrenovering i Malmö följer samma format som i övriga landet när det gäller färger och materialval finns det ett vågat nytänkande här som leder till spännande resultat. Letar man efter hem där ägarna har vågat tänka utanför ramarna och bortom ljusa träslag och kromade detaljer är det ofta i Malmö man hamnar. Nästa gång du kommer över en inredningstidning eller en bilaga med ett reportage om heminredning kommer du att lägga märke till att branschens blickar just nu riktas mot Malmö.

Extra spännande är det förstås för stadens alla hus- och lägenhetsägare som i dessa tider överväger en köksrenovering i Malmö. De har ju nämligen landets hela elit både gällande smak och tekniskt kunnande på bekvämt avstånd. Många av dessa renoveringssugna malmöiter åker på kortare inspirationsresor till design-täta Köpenhamn över dagen och kommer sedan hem med en helt ny kreativitet när det gäller det ganska statiska projekt som en köksrenovering tidigare har inneburit.

Naturligtvis finns det traditionalister även i landets tredje stad, och även de som nöjer sig alldeles utmärkt med standardkranar och rostfria diskbänkar har en uppsjö av expertis att rådfråga och anlita i Malmö.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 Anledningar att byta till LED-Lampor
En personlig canvastavla är bästa presenten
Hur fungerar en lavalampa?
Förnya ditt hem - beställ dina möbler online
Colliers.se kan kommersiella fastigheter