Du är inte inloggad.

Artikel

Enkla knep för att bli en bättre entreprenör

Är du trött på att hålla på med samma gamla strategier om och om igen? Låt inte stagnerad kreativitet förstöra ditt entreprenörskap och försämra ditt företagande.

Ibland behöver du bara starta om batterierna och tänka i nya banor för att hitta på nya affärsstrategier som bär riklig frukt. Andra gånger handlar det snarare om att låta dig själv andas och ta det lugnt ett tag för att må bättre såväl psykiskt som fysiskt.

Den här artikeln handlar om hur du med några enkla knep kan få tillbaka gnistan och bli den där superentreprenören du redan är inombords.

Tänk i nya banor

Ofta blir det så att vi fastnar i gamla tankemönster vad gäller våra strategier och planer. Resultatet blir att du behåller dina gamla lojala kunder men inte lyckas attrahera nya. Därmed försämras din omsättning på långsikt och i värsta fall går verksamheten inte längre med plus.

Då gäller det att bryta dessa mönster och istället komma fram till innovativa planer och lösningar.

När du satsar på ett nytt koncept eller bara vill attrahera en ny målgrupp är det bra att börja med en tankekarta. En tankekarta går ut på att du först skriver upp ditt koncept eller din målgrupp på mitten av ett pappersark. Sedan drar du streck och skapar små bubblor där du skriver in passande idéer eller ord.

Ett exempel är om du vill attrahera ungdomar som målgrupp. Då börjar du med att skriva upp ”ungdomar” på din tankekarta. Sedan skriver du in allt som har att göra med ungdomar och vad de attraheras av i marknadsföringssyfte. Till exempel:

·         Sociala medier

·         Ungdomsslang

·         Coola och häftiga saker

·         Popkultur

Därefter använder du dessa ord för att pussla ihop hur du kan få just ungdomar att bli intresserade av dina tjänster eller produkter. Kanske kan du lägga upp egengjorda memes på sociala medier där du anspelar på det du säljer? Kolla också vilka hashtags som används av din målgrupp så att du inte råkar rikta dig mot fel personer.

Ladda batterierna

Om kroppen inte fungerar vill hjärnan inte heller göra det. Därför är det viktigt att ta hand om dig själv och snabbt bli av med eventuella hälsobesvär som plågar dig.

Skulle du lida av åderbråck så är det en åkomma som är mycket lätt att bli av med. Åderbråck behandlas enkelt med salva eller stödstrumpor och vid allvarliga bekymmer finns även laserbehandling som alternativ.

Ifall energin tryter och du känner dig glåmig och håglös så kan detox te fungera bra. Teet återställer balansen i din kropp och ökar dina energinivåer och koncentrationsförmåga. Det säger sig självt att detta underlättar ditt entreprenörskap och företagande rejält.

Viktigt med bra atmosfär

Du arbetar bättre om atmosfären är lugn och behaglig. Se till att luften är frisk och behaglig att andas så att den varken är för torr eller för fuktig. Det är också viktigt att den kan cirkulera fritt så att du ständigt har ny luft att andas in, annars kan du få problem med huvudvärk och andning.

Om du upplever att din arbetsplats har för mycket buller kan det vara läge att åtgärda detta. Med hjälp av akustik loft försvinner merparten av bullret på nolltid och utan att tumma på rummets design. Fördelen med att använda akustik loft istället för traditionella ljudisoleringar är att det är snabbt att installera, relativt billigt samt att resultatet blir stilrent.

Ta hjälp av andra

Sist men inte minst är det aldrig fel att be andra om råd. Även vänner och bekanta som inte själva sysslar med e-handel kan ha bra idéer som du inte hade kommit på själv. Deras perspektiv är ovärderligt och kan leda till stora vinster för dig.

Ett exempel på när det är lämpligt att be en vän om råd är om du vill attrahera en ny målgrupp som vännen tillhör. Rådfråga personen om vad han eller hon skulle vilja se i en reklamkampanj eller vilken design som denne föredrar i din e-butik.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt om Scarlett Johansson
Att Sänka Logistikkostnader Kan Starta Med Någonting så Enkelt som Staplingslådor i Plast
Spotify har nu 100 miljoner användare
Anlita en bilglasmästare
Laga din smartphone istället för att köpa en ny