Du är inte inloggad.

Artikel

Få pli på håret med balsammetoden

Människans hår är en lustig del utav kroppen. Håret kan nämligen se och bete sig helt annorlunda beroende på person och hur vi tar hand om håret varierar också kraftigt. Vissa personer är helt beroende utav styling i form utav gel, mousse eller andra produkter medan andra har ett naturligt fall och lyster. Men oavsett hur ens hår ser ut eller vilken längd det är på det så finns det alltid vissa saker som kan innebära problem för ens hår. Dessa saker kan drabba alla hårtyper och är inget konstigt - vi pratar om torrt, frissigt eller slitet hår. Ditt hår utsätts för mycket slitage, allt ifrån ej vattenlösliga ämnen i schampon som samlas i håret till slitna toppar när du sover. Med andra ord så är det inte särskilt konstigt att ens hår ibland inte riktigt har den glans eller lyster som man önskar. Men hur ska man egentligen göra för att ta hand om håret på bästa sätt? Finns det någon hemlighet eller metod som verkligen fungerar? Faktum är att det faktiskt gör det, och om du fortsätter läsa kommer du få reda på vad.

Tricket heter ”Balsammetoden” och är en hårbehandling för dig med torrt, slitet eller lockigt hår. Det går som namnet antyder ut på att man bara använder sig utav balsam för sitt hår, med andra ord så kommer dina schampoflaskor stå orörda ett bra tag. Schampo innehåller idag många ämnen som inte är vattenlösliga, detta innebär att dessa samlas i håret för att sen stanna där. Håret blir alltså inte mycket särskilt renare, det är därför det ofta kan kännas krusigt efter man har schamponerat det – p.g.a. alla restämnen. För att få ett hår som är livfullt, mjukt och som skiner upp hela din personlighet så krävs det drastiska åtgärder – och det är precis vad balsammetoden är för någonting. När du använder balsammetoden så tvättar du enbart håret med balsam och slänger istället schampoflaskorna i sopkorgen. Detta är en välkänd och mycket populär behandlingsmetod och resultaten är enastående.

Men balsammetoden handlar inte bara om att tvätta håret med balsam. Det ska vara rätt sorts balsam, därför finns det också listor över godkända balsam för balsammetoden. Ett godkänt balsam är paraben- och silikonfritt och agerar samtidigt återfuktande. För dig med lockigt eller torrt hår är det sistnämnda mycket viktigt, för utan fukt så kommer ditt hår att må dåligt och se livlöst ut. Det finns en hel del att tänka på när det kommer till balsammetoden, allt ifrån skötselråd och tips till listor. Med andra ord kan du gräva hur djupt som helst i ämnet om du är intresserad. För desto mer tid och energi du lägger ner på att fullfölja metoden till punkt och pricka, desto bättre blir också slutresultatet. Du kan idag hitta många guider och hjälpavsnitt om just balsammetoden online över internet, och om du inte själv är övertygad om resultaten så finns det gott om recensioner i forum och på hemsidor som bekräftar dess effekt.

Så om du likt många andra vill ge ditt hår en boost i energi, lyster och livfullhet. Börja använda balsammetoden redan idag! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad hände när man tar kreatin?
Dildons roll i samhället
Hostmedicin
Varför ska jag ha en personlig tränare?
Bolero för damer, det användbara och eleganta plagget