Du är inte inloggad.

Artikel

Flyttkartonger till din flytt

När man ska flytta är det enklaste sättet att få flytten att fortlöpa smidigt att införskaffa bra flyttkartonger samt att packa ner allt som går ner i nämnda kartonger. Orsaken är att det som egentligen tar tid med en flytt inte är det stora tunga sakerna utan de små ömtåliga sakerna som inte är nedpackade. Helt enkelt hur många gånger du måste gå mellan flyttbilen och din lägenhet eller hus samt hur ömtåligt det du packar in i bilen är. Är allt bra packat går det väldigt snabbt att packa en lastbil, om det är sker som behöver filtas eller skyddas på annat sätt tar packningen av bilen mycket stor tid i anspråk. 

Det enklaste sättet för att minska tiden en flytt tar är att skaffa bra flyttkartonger. Problemet är att många köper den billigaste flyttkartongen de kan hitta från t.ex. Claes Ohlson. Dessa kartonger har bara tre lager wellpapp och är inbland inte behandlade med ett anti-glidmedel. Självklart känns det som en bra affär då man ofta sparar någon krona per flyttkartong men tyvärr så är kartongerna ofta så undermåliga att flytten antingen tar längre tid alternativt att någon av dina ägodelar kommer att skadas. Orsaken är enkel, tre lager wellpapp är inte tillräckligt. Flyttfirmor har ofta egna kartonger och dessa är alltid fem lager wellpapp. De billigare kartongerna går ofta sönder och inte sällan kollapsar den understa kartongen när flera kartonger staplas på varandra. 

Ett tips är därför att alltid se till att det är fem lager wellpapp i flyttkartongerna du använder. Ofta erbjuder flyttfirmor nu för tiden gratis lån av kartonger sålänge du hämtar dem och återlämnar dem själv. Detta är absolut ett bra tips om du ämnar nyttja en flyttfirma. Om du ska flytta själv så får man helt enkelt köpa egna kartonger. 

Lycka till med din nästa flytt och kom ihåg att alltid montera ner IKEA-hyllor. Dessa är inte gjorda för att flyttas och går tyvärr ofta sönder under transport. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Södermalm
10 Anledningar att byta till LED-Lampor
Hitta rätt i bostadsdjungeln
Värmepumpeshopen Norge
Ska du bygga hus?