Du är inte inloggad.

Artikel

Förberedelser för brasiliansk vaxning

Man kan känna sig ordentligt nervös inför en vaxning. Om detta dessutom är en brasiliansk vaxning så är det fullkomligt naturligt att man undrar hur det ska gå. Kommer det att göra ont? Är det pinsamt? Första gången man vaxar på brasilianskt vis är alltid en speciell upplevelse. Man vet ju inte riktigt vad som kan förväntas så det är lätt att spänna sig och oroa sig inför behandlingen. För att minska på stressen så kan man förbereda sig. Den som kommer förberedd till sin vaxning har bättre koll på läget och kan även minska på smärta och på känslan av ovisshet.

Boka rätt tidpunkt

För att boka rätt tidpunkt för din vaxning så ska du rådgöra med proffsen på salongen. De kan ge dig information om huruvida du behöver raka dig inför en brasiliansk vaxning, och om du eventuellt kan göra annat för att vaxningen ska bli så effektiv som möjligt. Om du ska åka bort under vintern så är det viktigt att du tänker på att du kanske kommer att behöva mer än en vaxning för att resultatet ska bli bra. Den som går regelbundet har automatiskt backup för de hår som precis håller på att bildas då man vaxar bort de strån som redan tittat ut. Det kan vara smart att få in vaxning vid 2 tillfällen innan man drar iväg på solsemester under de månader då man inte är lika ihärdig med hårborttagningen.

Tänk på dina kläder

Innan du kommer till salongen för att vaxa bort hår på brasilianskt vis så ska du tänka på att det efteråt kan kännas lite ömt. Klä dig därför i kläder som inte sitter tajt. Välj underbyxor som inte har en massa sömmar och annat som kan irritera den nyvaxade huden. Det är i detta läge som du faktiskt kan dra nytta av ett par rejäla mormorstrosor a la Bridget Jones! Planera inte in solning eller bad direkt efter din behandling. Huden behöver vila minst ett dygn, så om du har planer om att gå på fest i dina nya tajta jeans så bör vaxningen inte ske dagen innan!

Lyssna på tips och råd

Det är helt OK att känna lite oro och tveksamhet inför en vaxning av det intima området. Du kanske har gått och tänkt på en brasiliansk vaxning länge och när kompisarna hela tiden påpekar hur bra denna hårborttagningsmetod är så vill du också testa. Välvilliga vänner kan ge tips och råd, men inte den allra bästa informationen. Det de säger är baserat på deras subjektiva upplevelse av behandlingen och resultatet.

Om du verkligen vill få tips och råd som kan ge dig klarhet så ska du prata direkt med de som jobbar på salongen. Det här kommer att ge dig en trygghet inför en brasiliansk vaxning och även förbereda dig på hur behandlingen går till. Precis som när man går till tandläkaren så är det alltid skönt att veta vad som ska göras innan behandlingen sätter igång. Fast till skillnad mot ett tandläkarbesök så är känslan efter en vaxning på brasilianskt vis len, befriande och helt utan värk!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Må bättre och gå ner i vikt
Att Göra Sin Egen Tandblekning Hemma är Enkelt och Säkert
lösningsfokuserad viktminskning
Personlig assistans på ett nytt sätt!
Riskerna med sömntabletter