Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelar med att vara en sjuksköterska

Förmånerna med att vara en sjuksköterska är många, dessvärre är de inte alltid uppenbara förrän man blir en själv. Här följer 10 av de fördelar som kommer med att vara en sjuksköterska.

Jobbsäkerhet

Branschen för sjuksköterskor är en stabil bransch och efterfrågan är stor. Med världens befolkning som lever längre tillsammans med alla de framsteg som görs inom medicinen blir sjukvården en av de bästa platserna att få ett jobb och ett ställe med stora framtidsutsikter.

Utbildning

En av de mest bortglömda fördelarna är att utbildningen kan vara ganska kort och därmed snabbt avklarad. I mångt och mycket tänker vi oss också att kortare utbildning är samma som en sämre utbildning. Detta är helt fel och även en kortare utbildning kan resultera i ett stabilt och värdefullt jobb.

Lönen

Tack vare den höga efterfrågan som det är på sjuksköterskor idag är lönen bättre än vad den tidigare varit, då just sjuksköterskornas lön har fått stor kritik. Det finns även goda chanser till löneökning. Är man villig att arbeta övertid och helgdagar finns det möjlighet att få extra inkomst.

Flexibla arbetstider

Sjuksköterskor behövs dygnet runt både helger som vardagar. Det öppnar upp möjligheter till ett flexibelt arbetsschema där man får vara med och bestämma vad man föredrar.

Arbetsplats

Många jobb innebär en och samma arbetsplats. Som sjuksköterska finns det alltid möjlighet till att bli omplacerad. Behovet finns nästan överallt.

Möjligheter till avancemang

Att vara sjuksköterska ger stora möjligheter till avancemang. Dessutom finns alltid möjligheten att vidareutbilda sig inom vård och omsorg.

Prestigefyllt

De människor man kommer i kontakt med i yrket är väldigt uppskattande. Det är ett jobb som går ut på att hjälpa andra människor och gensvaret är i de allra flesta fall positivt.

Utmanande

Utmanande, ja. Men aldrig tråkigt. Varje dag för med sig nya utmaningar, situationer och människor som ska tas hand om på bästa sätt. Det blir ständiga möten med intressanta personer.

Arbetsförmåner

Med den ökade efterfrågan för sjuksköterskor gör att ingångslöner och löner i allmänhet ökar och  familjevänliga scheman för den som vill ha det. Allt för att locka fler till att utbilda sig till att bli sjuksköterska


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Certifikat för Heta arbeten
Träna upp din hjärna
Bli en bättre ledare och medarbetare!
SKILLNADERNA MELLAN EN INDUSTRIELL UGN OCH EN INDUSTRIUGN
Att välja rätt undersköterskeutbildning