Du är inte inloggad.

Artikel

Företagslån och hur du går tillväga

När man pratar om lån till företaget så är det oftast via ett så kallat banklån. Ett banklån till företaget är oftast den viktigaste formen av extern finansiering som ett företag kan ansöka om.

Ett lån till företaget, företagslån, innebär att företaget ingår ett avtal med banken eller kreditgivaren. Detta lån löper under en bestämd tid och med en bestämd ränta eller månadskostnad.

Ett lån som företaget tar skall alltid betalas tillbaka och det är viktigt att återbetalningarna sköts och görs i tid.

Företagslånet kan behövas av olika anledningar. Det kan vara så att företag behöver expandera för att kunna bemöta nya orderingångar, eller det kan vara så att företaget behöver effektivisera verksamheten för att göra den mer lönsam.

Ett företagslån kan därför ses som en investering företaget gör för att kunna tjäna mer pengar i längden. Då när lånet är återbetalt så har företaget ”uppgraderats” och företaget är eventuellt skuldfritt.

Vanligtvis när du ansöker om ett banklån så behöver du presentera en affärsplan för företaget, din budget för kommande år samt dina eventuella tidigare bokslut. Banken är mycket noggrann med att allt ser korrekt ut och att även du som person kan stå bakom lånet.

På senare tid har det även dykt upp nya aktörer inom företagslån som drivs helt onlinebaserat och därför kan kapa många kostnader som den traditionella banken har.

Med dessa nya långivare till företag så kan man snabbt och enkelt ansöka om lån till företaget online och man får även svar på ansökan ofta direkt eller inom väldigt kort tid jämför med banken.

Ett bra sätt för att jämföra företagslån på nätet är att använda sig av Hitta Företagslån som listar de populäraste företagslånen online.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur du ska utvärdera programvaran för CRM demo innan du köper
Fördelarna att använda en låneförmedlare
Smslån för en resa
Jämför snabblån
Låna pengar för julen