Du är inte inloggad.

Artikel

Fukt som skadar hälsan

Fuktproblemet är ett utbrett sådant i Sverige, när man pratar om fuktskador är det så mycket som upp till vart annat hus som blir drabbat av fukt någon gång. Det är höga siffror och det betyder att man som villaägare nästan garanterat kommer stöta på problem men fukt i grunden någon gång under åren.

Trots detta är det många villaägare som inte vet hur fuktskador uppstår eller hur man upptäcker dem, det är en av anledningarna till att problemen är så stora. Först och främst bör man alltid kontakta företag så som www.grävarbetengotland.se som utför markentrepenader för att få bukt med problemen. Att ge sig på en fuktskada på egen hand är inget vi rekommenderar, men självklart ska man hålla koll på i vilket skick grunden är. Fukt bildas i husets grund och för att upptäcka den med blotta ögat bör man själv krypa ner i krypgrunden. När varm luft kommer ner i grunden kyls den snabbt av och bildar kondens, eftersom grunden är kall torkar fukten aldrig utan kondensen blir kvar. Detta gör att grunden blir fuktig och det är då man får stora problem.

Upptäck problemen innan de växer!

Det absolut viktigaste är att upptäcka fuktproblemen innan de blivit alldeles för omfattande, detta gör man genom att se efter grunden och hittar man misstänksamma fuktfläckar bör man kontakta en professionell fackman. Självklart kan man använda näsa, om man går ner i källaren och enbart förlitar sig på sitt luktsinne brukar man snabbt kunna avgöra om det finns fukt. Fukt har en speciell doft och känner man den redan i husets bodelar har fuktskadorna gått långt. I fukten trivs mögel, detta är farligt för oss människor eftersom mögel avger en giftig gas och sporer som leder till allergier och astma. Förutom mögel tar huset skada av rötan som bildas, det finns fall då hela hus har kollapsat på grund av problem med röta. Håll därför ett extra öga på ditt hus om du är villa ägare, problemen är lättare och billigare att lösa om de upptäcks tidigt. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hyra byggnadsställning
Skaffa växthus för att förlänga odlingssäsongen
De viktigaste husgeråden
Klassiska skrivbordslampor med elegans
Tomma väggar = möjligheter!