Du är inte inloggad.

Artikel

Generation Gratis

Kanske har du hört det förut. Någon påpekar att det minsann inte finns något i världen som är gratis. Men förmodligen har du aldrig hört någon ung person säga detta. Och något nedsättande kallar den äldre generationen den yngre ofta för ”generation gratis”. Men faktum är att den som är uppväxt från och med mitten av 80-talet har upplevt en enorm revolution på just detta område.

Idag har många företag accepterat att den yngre generationen vill ha gratis saker. Detta har krävt enorma strukturförändringar för exempelvis dags- och kvällstidningar som nu istället behöver erbjuda tidningen gratis och dra in pengar på annonser istället för att sälja lösnummer. Men de enorma strukturförändringarna har även skett inom musik- och filmbranschen där man nu i en rasande fart går över mot näst intill gratis streamingtjänster. Ett annat område som förändrats radikalt är flygbranschen där man inte sällan kan hitta en flygresa för någon hundralapp.

Hur kan man då dra nytta av detta?

De företag som förstått att samhället utvecklats sedan 50-talet har även anpassat sin marknadsföring till den nya generationen som gillar gratis. Den nya effektiva marknadsföringsmetoden för att nå ut över alla sociala medier och hela webben är att erbjuda den unga hopplösa generationen varuprover, gratis tävlingar, tjänster och events. För den som ligger i lite finns det mängder av riktigt bra erbjudanden att ta del av varje månad. Genom att bara göra några sökningar på nätet och ta dig en titt omkring kommer du inse att du kan beställa hem tonvis med kostnadsfria varuprover, allt från kläder till konserver.

Och kanske undrar du då om det finns en hake på alla dessa erbjudanden? Oftast finns det ingen hake alls. Att dela ut gratis prylar är en del av företagets marknadsföringsstrategi. Trots detta finns det några fällor på nätet. Därför bör man som konsument alltid vara uppmärksam på de villkor som gäller samt läsa det finstilta när man tar del av erbjudanden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt du behöver veta om batterier för energilagring
Digitala butiksskyltar – bekvämare marknadsföring på dina villkor
Jeans - ett plagg med gedigen historia
Hur gör man en enkät, del 2
Barnstolar på nätet!