Du är inte inloggad.

Artikel

Gör vardagen enklare med mer plats

Det kan finnas olika orsaker till varför du har hamnat i en situation där du behöver mer plats. Vi vet alla hur det är - man vill spara gamla minnen, hoppas få användning av något i framtiden eller så är man bara för lat för att rensa ut - och plötsligt är alla hyllor och garderober fyllda med prylar. Det kan också vara så att man äger säsongsutrustning, så som skidor, sommardäck eller surfbräda, som endast används några månader om året. Oavsett om man bor i hus eller lägenhet kan det vara skönt att få mer fria ytor. Ett modernt koncept är 'self storage' som betyder att du kan hyra förråd med utanför ditt hem. På de flesta firmor betalar du månadsvis vilket också gör det flexibelt att avsluta eller byta till större rum om behovet förändras. Dessa förråd är säkra tack vare personliga koder och övervakning men är också uppvärmda och isolerade för att skydda dina saker. Det är ett utmärkt sätt för dig att ha alla värdefulla minnen och saker på ett säkert ställe, samtidigt som du kan njuta av mer plats hemma. Oavsett varför du saknar plats hemma så är det frustrerande när saker är ivägen eller inte kan hittas i massorna. 

Har du precis startat ett företag?

Arkivera och bevara dina företagsdokument och möbler. Du kanske fortfarande arbetar hemma och vill slippa alla företagets papper i vardagsrummet eller så säljer du produkter som behöver ett lager innan de skickas ut till kunderna. Men de flesta verksamheter som hyr ut förråd har anpassade lager för ditt företag. Några kan dessutom erbjuda varumottagning och sophantering.

Ett extra rum kan vara passande oavsett om du driver företag eller är privatperson även om behovet ofta skiljer sig. Tänk efter hur stort förråd du behöver innan du väljer. Detta kan du göra genom att rådfråga din 'self storage' verksamhet eller följa deras guider på nätet. Glöm inte att för lite plats innebär dålig organisering medan ett för stort rum innebär onödiga kostnader. 

Om du renoverar eller flyttar behöver du oftast ett tillfälligt förvaringsutrymme och då är det perfekt att hyra ett förråd. Kolla upp hur upsägningstiden är och hur flexibelt det är att byta förråd om du skulle behöva mer eller mindre plats efterhand. Att hyra ett förvaringsrum kan spara dig mycket besvär, frustration och tid. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Älskade friggebod
Ska du bygga hus?
Värdera din bostad
Vintersäkra uterummet
Jourstäd Örnsköldsvik