Du är inte inloggad.

Artikel

Hålfotsinlägg för värkande fötter och knän

Värkande fötter och knän är ett vanlig problem många hanskas med under sin vardag. Och långa dagar på benen är för många en smärtsam historia. En historia vi helst vi slippa. Och otaliga besök hos en ortobed kan vara kostsamt och talar av egen erfarenhet. På marknaden finns många hålfotsinlägg, en del bra och en del fullständigt värdelösa och hur man indentifierar en bra sula från en dålig kan vara svårt. En tumregel jag brukar gå efter är att sulan först och främst ska vara lätt att trä på och vara bekväm, ha en bra höjd hålfotsinlägget så att fotbädden har bra stöd och den kanske allra viktigaste prisvärd. Ett tips är att inte stirra sig blind på priset, som är ett vanligt problem. Många tror att hålfotsinlägg behöver vara dyra för att ha någon effekt men faktum är att det oftare är de mindre dyra sulorna som fungerar bäst. 

Börjar du få känningar i knän och wrister bör du se efter vilja skor du använder. Smärtan är oftast direkt orsakad av dåliga skor. Platta skor i kombination med dåliga skosulor en av de vanligaste orsakerna till smärtor i fötterna. Så länge man korregerar felet snabbt slipper man problemen när åldern är inne. Våra fötter är väldigt viktiga och de bör tas hand om. Det är trots allt de som tar oss upp på morgnarna. 

Hålfotsinlägg hjälper dig som pronerar, är plattfotad, lider av plantar fasciit m.m listan kan göras lång. Pröva dig fram och skulle inte en sula hjälpa råder jag dig att ta uppsöka en ortoped. De hjälper dig i så fall att få dina fot gjuten och skapa en perfekt passande sula. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hjälpmedel i Stockholm & Sverige
Bränn mer fett med rätt mat
Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?
4 fördelar med kreatin som kosttillskott
Fungerar laserhårborttagning på alla?