Du är inte inloggad.

Artikel

Herrarmband

Armband för män är idag ganska brett men det har det inte alltid varit. Det har aldrig varit så populärt och accepterat för herrar att använda smycken i alla dess former. Den mer androgyna mannen har blivit någon att se upp till snarare än se ner på. Detta är vi glada över och armband är det vanligaste smycket för en man att bära och kompletterar en eventuell klocka som också är populärt på ett ypperligt sätt.
 
Herrarmband finns i flera stilar och här går vi igenom ett par stycken:
 
Stenarmband
Stenarmband är vår absoluta favorit bland herrarmband eftersom det passar till lika bra på stranden som det gör med den mest sofistikerade av kostymer. Stenarmband brukar också kunna kallas beadsarmband men då specificerar man inte materialet på pärlorna. Ett beadsarmband kan vara sten, trä, plast eller egentligen vad som helst. Du vill hålla dig till sten.
 
Ankararmband
Armband vars spänne är utformat som ett ankare brukar kallas för ankararmband. Väldigt trendigt just nu och de kommer i både läder och bomull, ibland även i paracord. Det du ska tänka på är att läder ser bäst ut över tid med lite patina men det är viktigt att inte utsätta armbandet för massor av vatten vilket tenderar att torka ut lädret.
 
Bangles
Bangle är ett hårt armband och har funnits för kvinnor en längre tid men har aldrig varit trendigare än det är just nu för män. Ett maskulinare herrarmband som känns otroligt sofistikerat och ännu inte mainstream. Det krävs lite mer av bäraren för att klara av en bangle.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Han som spar han har, eller hade
Rosor, symbolen för evig kärlek
Osttillverkning
Ballerina – ett ord med flera betydelser
Eleganta Rockabillykläder