Du är inte inloggad.

Artikel

Historien om UGG

 

Nu känner alla till de snygga fårskinnsskorna från UGG. Men hur började det egentligen. Här är historien.

BYRON BAY, AUSTRALIEN

I Byron Bay började surfarna använda fårskinnsstövlar för att hålla värmen mellan surfpassen.  Bukten ligger vid den östligaste delen av Australien, det är en klarblå bukt som tar emot vågor från Stilla havet, detta skapar perfekta surftbryt. I början på 60-talet upptäcktes bukten av surfarna och de vallfärdade dit för att surfa. De stannade i veckor i sträck och surfade. Mellan surfpassen frös de om fötterna så de letade efter sätt att hålla fötterna varma och torra. Det finns många får i Australien, och just därför så var det naturligt att göra fårskinnsskor. Dessa skorna hade en unik förmåga att värma fötterna och stöta bort vatten.  Här lades grunden till skorna som kom att erövra världen. 

SÖDRA KALIFORNIEN

Brian Smith anlände till södra Kalifornien med sina fårskinnsskor med förhoppningar om att kunna sälja dem där. Södra Kalifornien hade länge varit ett centrum för surfare och en avslappnad livsstil. Brian skapade varumärket UGG och började sälja dem i Kalifornien. De sålde bra och blev en succe. Det dröjde inte länge innan skorna hade letat sig fram till både större och mindre städer. När det blev vinter så dök stövlarna från UGG upp i skidbutikerna och på alla vintersport orter. Varumärket blev en symbol för ett sportigt och aktivt men avslappnat sätt att leva. De som använde UGG stövlar blev snabbt förälskade i dem och skorna spreds till kändisar och modelejon. I början på 2000-talet så hade strandskorna från Australien blivit en modeikon. Skorna spreds österut i USA och Oprah visade stolt upp sina skor i TV och sa att hon älskade sina UGG skor. Nu hade världens intresse vaknat. 

EUROPA OCH ASIEN

Efter att ha erövrat New Yorks modevärd så lade världen utanför också märke till UGGs. Kärleken till UGGs spred sig till Europa och skor och stövlar från UGG sågs regelbundet på gatorna i Paris, London och Amsterdam.  UGG öppnade fler butiker för att möta efterfrågan. Allteftersom kärleken till UGGs spreds så öppnade man affärer i Tokyo, Peking och Shanghai. Världens kärlek till UGGs fortsätter och UGG gör sitt bästa för att bjuda på nya och oväntade produkter. Kärleken till UGG Australia lever kvar och resan går vidare. 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Underkläder och trosor
Pojkflickstrenden – bli en Tomboy!
Mörkrets inbrott
Sommertur til Nådendal, Särkänniemi og Nokia
Klädbutiken med kunden i fokus!