Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta rätt kattmat på internet

Välj rätt kattmat

Vilken mat man börjar att ge sin katt i tidiga år kommer att prägla alla dina kattmatsinköp. Dessutom mår katter bra av att äta kattmat eller kattfoder som är avsett för deras kroppar. Katter som allt för ofta äter rester av vår egen mat riskerar att få kroppsliga sjukdomar. Svårigheten ligger sedan i att välja rätt kattmat när konkurrensen är så stor.

 

Kattmat & olika standarder

Katter vänjer sig snabbt vid nya standarder, och kattmaten är absolut inget undantag. En kattunge som föds upp på lyxig blötmat kommer att vägra äta kattfoder i framtiden. Dessutom är katter känsliga för nya typer av föda, vilket kan leda till att katten kräks vid byte av kattmat. Detta problem uppstår till exempel ofta när man går från en exklusiv blötmat till en billigare blötmat. Självklart innehåller de allra billigaste varianterna inte några gifter, men omställningen och matsmältningen kan bli för tuff för en liten mage, vilket alltså leder till spyor och annat man inte hade räknat med på förhand.

 

Billig kattmat online

Om man köper billig kattmat online ska man se till att leverantören är Svensk och att den kattmat du köper är av hög kvalitet. Man kan tycka att detta är en självklarhet, men om man beställer kattmat från ett annat land kan reglerna se helt annorlunda ut, och man vill ju inte ge sin katt något farligt. Den största skillnaden brukar vara att maten blir annorlunda att smälta för katten. Vissa sorter kan exempelvis innehålla stora delar av kött eller annat som blir en chock för magen.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Borbas: ett företag med bodar efter dina önskemål
Bästa jackorna för män
Senaste design och moderiktiga klader for kvinnor som gor dem ser smalare
Herrarmband
Skotrenden går i blått