Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta snygga dinermöbler online

Följande artikel gör reklam för sajten retroprodukter.se. Sidan fungerar som en portal med samlad information om retroinspirerade möbler och designprylar på nätet.

 

Vi känner nog alla igen den klassiska amerikanska diner-stilen från film och TV. Det är inte sällan viktiga scener och uppgörelser mellan huvudkaraktärer utspelar sig i ett restaurangbås i retrostil. De starka färgerna och 50-tals-formgivningen ger dock inte bara den senaste Hollywood-produktionen sin mysiga look. De kan lika väl sprida glädje och bidra till att skapa en inspirerande miljö i ditt hem, eller på jobbet. På nätet hittar du idag diner möbler i alla färger och former att liva upp vardagen med.

 

Lite historia:

 

De första dinerrestaurangerna dök upp i USA redan på 1800-talet. 1872 började entreprenören Walter Scott sälja mat ur sin vagn till invånarna i Providence, Rhode Island, och några år senare skulle liknande matvagnar komma att massproduceras. Detta blev startskottet för dinerrevolutionen i Amerika. Snabbmatsrestaurangerna blev snabbt betydelsefulla inom amerikansk kultur. Då de attraherar matgäster från alla bakgrunder blev de symboler för mångfald och jämlikhet mellan människor. De restauranger som inreddes i vad vi idag kallar dinerstil byggdes huvudsakligen under 1950-talet. Det var också då de började dyka upp i amerikansk populärkultur. Rostfritt stål i intressanta former och de glada färgerna är även vanligt förekommande i annan design från denna period och kan ses som en reflektion av den optimism som präglade tiden. Varför inte ta med dig denna optimism till nutiden genom att inreda i dinerstil? Du kan välja och vraka bland bord, stolar, soffor, barstolar, booths mm online!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Panasonic varmepumper
Det är skönt att vara utomhus på sommaren
Jf takläggare
Takläggare Stockholm
Sommardäck datum