Du är inte inloggad.

Artikel

Hjälp mot svullnade ben

 

Stödstrumpor är någonting som många kvinnor har nytta av men tidigare har ingen velat prata om stödstrumpor. Stödstrumpor har varit någonting fult som man helst har undvikit så länge som möjligt men nu kan du hitta stödstrumpor i alla möjliga färger och även stödstrumpor som ser ut som nylonstrumpor och är där med väldigt diskreta.
 
Den vanligaste orsaken att yngre kvinnor behöver stödstrumpor är att man är gravid. Som gravid får man en stor ökning av blodvolymen och den ökningen kan vara svår för kroppen att hantera. Ett par stödstrumpor när man är gravid brukar hjälpa väldigt mycket. 
 
Fötter och underben är de stora problemen när man är gravid eftersom det inte finns så mycket muskler som kan hjälpa till att pumpa blodet till låren och vidare upp till hjärtat. Är man gravid och antingen har mycket vatten i kroppen eller ett arbete där man står upp mycket kan ett par stödstrumpor vara till stor hjälp. 
 
Många som står upp och arbetar en hel dag har problem i slutet av dagen att benen svullnar upp och att ha på sig ett par stödstrumpor när man arbetar kan vara en lösning.
 
Stödstrumpor verkade tidigare finnas i svart eller vitt och ganska tråkiga. Men efterfrågan på andra färger och mönster gör att du idag kan hitta stödstrumpor som ser ut som vanliga knästrumpor men har den tryckavlastande effekten som ett par stödstrumpor har. 
 
Vill man ha kjol så är det kanske inte så kul med ett par färgglada randiga stödstrumpor men det finns stödstrumpor som är hudfärgade och där med inte syns mycket. För att köpa stödstrumpor så behöver du mäta dels omkretsen kring vaden och omkretsen kring ankeln. Dessa två omkretser tillsammans med hur mycket avlastning du behöver ha av ett par stödstrumpor gör att du kan hitta bekväma stödstrumpor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Positiva effekter utav CBD olja
Vad hände när man tar kreatin?
Har du rätt glasögon för jobbet?
Klippan yllefabrik - Kläppi
Hälsokost - det naturliga apoteket