Du är inte inloggad.

Artikel

Höj säkerheten på företaget med passerkort

 

Säkerheten blir allt viktigare för många företag. Inbrott blir allt vanligare och på kontor förvarar man ofta ganska dyr utrustning som man vill försäkra mot stölder. Det kan även hända att man förvarar dyrbar eller känslig information som man inte vill ska komma i fel händer. Allt fler företag väljer att satsa på säkerheten till företaget, och med moderna medel är det dessutom mycket lättare än förut.
 
Passerkort fungerar som identitetsbevis
Ett passerkort är ofta utrustat med namnuppgifter samt foto på kortets innehavare, och fungerar därför som ett slags identitetsbevis på företaget eller den plats där kortet är ämnat att användas. Med hjälp av passerkort får rätt personer tillträde till rätt lokaler, och de som inte har behörighet kommer inte in. Det finns många olika slags passerkort. En del är väldigt enkla plastbrickor som man visar upp manuellt som en legitimation, medan andra är högteknologiska kort som läses av automatiskt med en kortläsare utan att man behöver röra vid kortläsaren. 

Många fördelar
Det finns många fördelar med passerkort. För det första underlättar det säkerhetskontroller och gör att personal och besökare kan röra sig mer fritt och slipper köa. Korten är ett billigt och enkelt sätt att öka säkerheten och få bättre kontroll över vilka som rör sig i byggnaden eller lokalen utan att det behöver orsaka extra kostnader för företaget i form av manuella säkerhetskontroller eller inpasseringsdiskar som måste vara bemannade.

Andra användningsområden
Förutom på företag med kontor kan den här typen av kort även användas inom många andra områden där det är viktigt att kunna bevisa att man har behörighet att besöka, som till exempel skolor, butiker, gym och skönhetssalonger. Även busskort och andra kort som används till andra kommunala färdmedel är ett slags passerkort.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

ISO 3834 ger din svetsverksamhet en kvalitetssäkring
Allt om Megan Fox
Brottmålsadvokater | Thomas Martinson
Allt du behöver veta om batterier för energilagring
Välja en bra advokatfirma i Lund