Du är inte inloggad.

Artikel

Hur hittar du bra tandvård Stockholm?

Det finns idag cirka 1800 tandläkare registrerade i Stockholm, källa Eniro.

Hur ska du kunna veta vilken av alla dessa tandläkare som erbjuder bäst tandvård i Stockholm? Vad är ett rimligt pris för att exempelvis ersätta en utslagen tand och är en dyrare lösning bättre än en billigare? Vilka tandläkare kan erbjuda andra tjänster som tandblekning, tandreglering med mera?

Några grundbetänkanden, checkpunkter, du bör ha med dig när du söker efter exempelvis estetisk tandvård i stockholm är följande:

  •  Är den tandläkare du går till medlem i Sveriges tandläkarförbund?
  •  Har han/hon specialistkunskap inom estetisk tandvård?
  •  Kan tandläkaren uppvisa ett register av tidigare kunder
  •  Många väljer tandläkare utifrån rekommendation av vänner och bekanta. Det sllra viktigaste är att du känner förtroende för tandläkaren.
  • Du har alltid rätt att få veta vad det kostar innan tandläkaren börja med sin tandvård. Alla som erbjuder tandvård i Stockholm ska kunna visa en aktuell prislista på mottagningen.
  • En myt är att en dyr tandläkare alltid levererar en bättre kvalitet jämöfrt med en billigare tandläkare. Om din tandläkare har höga priser är det alltid bra att be tandläkaren att ge en  motivation om varför prisbilden är hög. Du bör självklart även fråga samma sak om tandläkaren är väldigt billig, du vill ju inte ha lagningar eller tandimplantat av sämre kvalitet.
  • Om tandläkaren som utför tandvård i Stockholm, förslår en åtgärd du känner att du är tveksam till se till att få en ”second opinion” från en annan tandläkare.
  • Om du är i stad att göra ett större tandvårdsarbete i munnen är det bra att först begära in prisförslag från några olika tandläkare för att på så sätt få en bild över hur prisläget är.
  • Vid mer omfattande tandvård har du rätt att få en skriftlig behandlingsplan och en preliminär prisuppgift på hela kostnaden. Du ska också få ett så kallat undersökningsprotokoll.

Lycka till med att hitta bra tandvård i Stockholm!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Céline Dion berättar varför hon omfamnar en djärv ny stil
Takläggare Stockholm Review
Få makt genom att blogga rätt
Stockholm city rundtur
GOLVLÄGGNING STOCKHOLM