Du är inte inloggad.

Artikel

Hur skaffar man en blogg?

Har du, som så många andra, gått och drömt om att börja blogga på riktigt? Det är inte alls svårt att skaffa sig en egen blogg och du kan rent utav vara igång på några minuter. Det viktiga är att du bestämmer vad du vill blogga om och var nånstans du vill blogga.

Det finns oerhört många plattformar du kan blogga på, en del låter dig skapa en gratis blogg medan andra har någon form av avgift. Du bör även fundera över om du vill blogga hos något bloggnätverk eller om du vill ha en blogg på en egen internetadress, eller domän som det kallas.

Att blogga på egen domän kostar oftast en liten slant, antingen i registreringskostnad för domännamnet eller i kostnad för domännamn och webbhotell om du väljer att blogga helt på egen hand.

Om man vill blogga på egen domän finns det många webbhotell som hjälper dig genom att erbjuda enkla publiceringsverktyg som gör att det går snabbt att komma igång med bloggandet. Det finns bland annat Joomla och Wordpress att välja mellan. Wordpress är det enklaste alternativet och när man väl satt sig in i det så går det av bara farten.

En annan fördel som man får om man bloggar på egen hand är att man slipper dela med sig av eventuella intäkter bloggen får. Bloggnätverk kan ibland ta en liten procent av den summa man får in på annonser.

Tänk på att en blogg behöver tid, engagemang och energi för att överleva och stå sig mot andra bloggar, om du vill blogga för att göra dig ett namn och bli känd så får du räkna emd att det kommer ta tid att lyckas. Men det är väl värt det om du lyckas fullt ut, stort lycka till med bloggen!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

GOLVLÄGGNING STOCKHOLM
Chabad värd Purim party 12 mars på Madison Hotel
Hur hittar du bra tandvård Stockholm?
Bo på konferenshotell på Västkusten?
Bärgning: En oumbärlig tjänst i trafiken