Du är inte inloggad.

Artikel

Husvagn, kan det vara något?

Jag måste säga att jag har inge erfarenhet at husvagn. Jag har dock erfarenhet från husbilar. Min moster i USA har alltid haft en husbil av varierande storlekar. De har dock alla varit ganska stora och väldigt bekväma. Med en inredning som inkluderar sovplats för upp till 6 personer. Soffgrupper där 8 personer kan sitta, bra kök och badrum. När du åker med den så känns det som en lyx buss. Det är otroligt behagligt att köra och när du sitter fram i passagerare sätet så sitter du väldigt högt upp och du har en bra utsikt. På den tiden var dock bensin väldigt billigt och jag har ingen aning vad det kostade att köra den på de resor som vi gjorde. Men jag kan säga att det var en otrolig upplevelse. Man möte också flera som hade liknande husbilar och en del av dem hade också en stor bil oftast en typ Jeep på släp. Det är lite som de som har en stor yachts som man ser typ i Monaco där de har en annan stor båt på fördäck som de kan hissa ner för kortare resor.  I Europa så ser man inte ofta stora husbilar utan här har campingvagnar dominerat marknaden. Dels på grund av pris, kostnad att köra, användnings period, då du har vinter som tar bort en del av säsongen, plats i form av parkering.

 

De som har husvagn har det ofta istället för att ha en sommarstuga, vilket gör dem lite mer flexibla att de kan åka runt till olika platser istället för bara samma plats. Det verkar dock som de alltid besöker en campingplats som är avsedd för husvagnar. De flesta verkar boka en plats och stanna där i 4 veckor och möta i stort sett samma människor varje år. Så detta blir i stort sett som att ha en sommarstuga men med mindre tomt och mer socialt umgänge med andra människor än vad du generellt tenderar att ha om du bor i en stuga.

Problemet för tillfället är att jag inte har en bil med dragkrok, så jag måste i sådana fall också köpa en ny bil om jag ger mig in på husbilssvängen. Samt se till att jag har däck som är anpassade för att dra den extra vikten av en husbil bakom bilen.

Ni kan läsa mer om sommardäck här

http://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/sommardack/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Weekendpaket i herrgårdsmiljö populärt
Biluthyrning i Italien
City guider i Europa
Resa till Thailand
Resa til Rom