Du är inte inloggad.

Artikel

Hydroponisk odling - en framtidsteknik

Följande artikel är en annons för skickablommormedbud.com. Skickablommormedbud.com tipsar dig om blommer, odling och växter och guidar dig till rätt onlinebutik där blomsterbud säljs. Målsidan innehåller reklamlänkar.

 

Hydroponisk odling är ett fenomen som vuxit sig allt större under de senaste åren. Från att ha varit en obskyr konst som studerades av forskare har odlingsformen nu blivit tillgängling för alla hobbyodlare. 

 

I en hydroponisk odling används ingen jord. Istället får växterna sin näring genom mineralbaserade näringsämnen som löses upp i vatten. Denna näringslösning är det enda som växternas rötter kommer i kontakt med. 

 

Växter som odlas på hydroponiskt vis växer ofta snabbare än sina jordbaserade släktingar, och det blir dessutom lättare för odlaren att upptäcka fel då näringsnivåer kan kontrolleras enkelt. 

 

Vad kan man då odla i en hydroponisk trädgård? Vanligast är små växter såsom sallader och kryddor. Den erfarne odlaren kan även ge sig på chili, tomater och andra fruktväxter, men då dessa är något större kräver de mycket mer plats. Om dekorativa växter är vad man är ute efter går även detta bra. Blommor av olika slag kan odlas hydroponiskt utan större möda. 

 

En av de stora fördelarna med odlingsformen är att mycket mindre vatten går åt än i normala fall. Av denna anledning ser forskare hydroponisk odling som en klar framtidsteknik och ett användbart verktyg i kampen mod klimatförändringar. 

 

För att starta en egen odling krävs ingen avancerad utrustning. Allt som behövs är en speciell odlingslåda som kan fyllas med näringslösning, och där växter kan placeras på rätt sätt. Utrustning för hydroponisk odling går att beställa online, hur enkelt som helst!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bra belysning i höst!
Bygg om i Malmö
Bra städ i Malmö
Miljövänlig energi
Badrumsrenovering Segeltorp