Du är inte inloggad.

Artikel

Jennifer Aniston – Inte bara skådespelerska

De allra flesta känner igen Jennifer Aniston som Rachel Green i den omåttligt populära tv-serien Vänner som började sändas i USA i början av 90-talet. Det var inte bara publiken som uppskattade hennes skådespeleri utan hon fick även tre olika stora utmärkelser för denna roll, däribland Golden Globe Award. Bortsett från Vänner har Rachel medverkat i flera filmer så som Bruce den Allsmäktige och The Break-Up.  Men det är inte bara film och tv-serier som hon blivit känd genom.

Reklam, Egna märken, Parfym och Musikvideo

Eftersom Jennifer Aniston snabbt blev mycket känd och populär blev hon ett eftertraktat ansikte att använda i reklamsammanhang och fick därmed flera reklamjobb. Bland annat gjorde hon ölreklam åt Heiniken. Men denna kampanj fick snart stoppas på grund av en tvist om varumärkesexponering. Andra produkter som hon marknadsfört är L´Oreal hårvårdsprodukter och Windows 95. 

År 2007 påbörjade hon ett samarbete med Smart Water vilket hon bland annat marknadsförde genom en kanal på YouTube. Inom 24 timmar från och med att videon ” Jennifer Aniston Goes Viral” hade släppts tredubblades intresset för drycken ! 

Hon har även marknadsfört egna produkter som hon varit med och utvecklat. År 2010 lanserades hennes egen parfym. Den skulle egentligen hetat Lolavie by Jennifer Aniston men då det lätt kunde sammanblandas med namnet på en parfym med liknande namn byttes namnet ut till bara hennes namn dvs Jennifer Aniston. Hon har även uttryckt en önskan om att få utveckla en doft för män men än så länge (2013) finns det inte någon på marknaden. 

De som varit uppmärksam har även sett att hon varit med i några musikvideor. Redan 1996 medverkade hon i en video av Tom Petty and The Heartbreakers. Låten hette Wall. År 2001 kunde hon ännu en gång ses i en musikvideo. Denna gång var det i sammarbete med Melissa Etheridge och låten ”I Wanna Be in Love”. 

Jennifer Aniston har inte enbart jobbat åt andra utan valde även att starta upp ett eget produktionsbolag tillsammans med dåvarande maken Brad Pitt samt Brad Grey. Bolaget hette Plan B Entertainment (2002). Men redan tre år senare drog sig både hon och Grey ur sammarbetet. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja en bra advokatfirma i Lund
Bilrekond & tips
Att Sänka Logistikkostnader Kan Starta Med Någonting så Enkelt som Staplingslådor i Plast
Kan man köpa cigarrer på nätet?
Tobak