Du är inte inloggad.

Artikel

Julfint hemma 2013

Det är snart november och det börjar bli hög tid att se över förråden med julpynt, julgardiner och adventsprydnader som ska tas fram om en månad. De flesta butiker på stan har redan tagit fram allt julpynt och det finns massor av fint för oss som gillar att göra julfint hemma i år! Jag har tagit en heldag på stan och spanat in alla fina saker som helt klart lockat min köplust till liv. Men när är det egentligen dags att ta fram alla fina saker? Givetvis gör ju var och en precis som de vill med sitt julpynt och sitt hem. Personligen försöker jag verkligen att hålla ut till första advent innan jag drar fram det tunga artilleriet, men handen på hjärtat - visst har en och annan lite ljusslinga, några av mina favoriter bland ljuslyktor i gjutjärn med utstansade änglar och lite annat redan åkt fram. Det är okej! 
 
Få tider är så mörka som de vi nu går till mötes, november, december och januari är årets mörkaste årstider och om jag kan pigga upp höstmörkret med något så enkelt som ljuslyktor, doftljus och ljusslingor så är ju saken biff - klart man kan ta fram favoriterna redan!
 
I år har jag köpt några riktigt lyxiga doftljus från amerikanska Wood Wick som jag hittade här - och det som är speciellt med dessa doftljus är att de har en veke som är gjord av trä istället för snöre vilket ger en riktigt mysig bi-doft som av en liten brasa när man har dem tända på kvällen. Så höstmörker, regn och rusk (snart snö?) och en egen liten brasa i miniatyr - kan det bli mysigare?
 
En annan sak som jag faktiskt skulle vilja ta fram är årets nyinköpta julgardiner. Jag vet, det är lite pensionärsvarning på just julgardiner och vissa tycker att det är onödigt att köpa gardiner enkom för julen - men det tycker inte jag! I år finns det fantastiskt mycket julgardiner att välja bland, precis som förra året då jag faktiskt bloggade om var man kunde hitta de finaste julgardinerna. Kolla på det inlägget om du vill ha inspiration till vad du ska välja för typ av julgardiner i år. Men ja, jag försöker som sagt hålla ut till första advent innan jag sätter upp dem i fönstret. Annars tror väl grannarna att jag är galen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Behöver du hjälp att planera festen?
Dejta en golfare
Sälj bilen redan idag
Vinsats – det enkla sättet att göra ditt eget vin
Att tänka på vid köp av husbil