Du är inte inloggad.

Artikel

Julgodis är det bästa med julen, eller?

Vad är egentligen det mest speciella med julen? När man var en liten parvel var det såklart lätt att säga julklappar. Numera spelar det ju inte så stor roll egentligen. Man kan ju köpa allt man vill (om man sparar lite mellan varven såklart) och utbudet ökar ju ständigt. Fler affärer, mer reklam. Mycket som man inte visste man behövde helt enkelt.

Det mest basala behovet kan vi ju tillfredställa med små medel. Ibland krävs det små medel för att tillfredställa de "ej basala behoven". Julgodis är ett sånt. För är det en sak som är speciellt med julen så är det ju skumtomtar, eller Julenisser (varför nisser och inte nissar?), hemgjord daim, gamla godisrecept från Kalle Anka-tidningar, ischoklad (nä, det tycker jag inte är gott längre), rischoklad och olika sorters kulprovade kolor.

Ett bra julgodis kännetecknas av att: du går från julbordet med skelande ögon och värkande mage till närmsta mjukare plana yta, såsom soffa, fåtölj eller liknande. Du vill inte se mat igen, på fler år, känns det som. Då kommer någon fram med en burk hemgjord daim och du tvekar inte en sekund på att lyfta din knubbiga hand för att ta en bit. Detta är ett tydligt kännetecken på bra julgodis därmed - du är mätt, men det spelar ingen roll, för en lite mumsbit ska nog kunna slinka ner ändå.  

Vissa bitar i en Aladdinlåda platsar in på beskrivningen, men såklart inte alla. Man får kika över kanten: är bara körsbären kvar (sadister) eller är det ett nytt, komplett chokladlager som ska påbörjas.

Denna julen är ju en jul som bjuder på många fria dagar, så det gäller att ha lite bulkkilo att gå upp, för det lär bli en pers. Träning och sunt leverne inför julen rekommenderas. Detta tar dock lite längre tid och därför kan det vara skönt att fixa julgodiset via nätet. http://www.jimme.se är ett bra alternativ. Där kan du skicka en julhälsning, samtidigt som du skickar en del av julen - julgodis. Det fungerar snabbt och lätt. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Artikelblogg
FXGM: Vad handlar det om och hur fungerar det?
Badrumsrenovering Stockholm
Golvslipning Stockholm
Få ut mer av dina resor till Västindien – boka in en minnesvärd kryssning