Du är inte inloggad.

Artikel

Känn till detta innan du bygger din egna hemsida

Webbutveckling är något som konstant förändras och att hela tiden tillämpa samma strategier är ett recept på att snabbt bli utdaterad och inte hänga med i svängarna. På grund av detta är det viktigt att alltid hålla sig uppdaterad kring det senaste inom webb & IT, samt vara medveten om nya tekniker som kan komma till hands när man bygger sin sajt. Nedan följer två saker att ha i åtanke när man bygger nya hemsidor 2019.

En bra grund

Att bygga en hemsida är precis som vilket byggnadsarbete som helst. Man vill alltid ha en bra grund för att därefter kunna bygga vidare på projektet eller vidareutveckla det utefter behov. Man vill inte att huset ska kollapsa några månader fram och detsamma gäller ens hemsida. Hemsidor kan medföra en massa problem som man ofta kallar för "buggar" och dessa uppstår nästan alltid på grund av en dålig grund till hemsidan. Man genomför en ändring på sidan och därefter fallerar exakt allting. Man går tillbaka till hur allt var tidigare och nu går ingenting att laga, således behöver man anställa en utomstående för att lösa problemet. Dessa problem går alltid att lösa genom att ha en välbetänkt hemsida med en väldigt bra grund. Ett exempel på en sådan hemsida är denna hemsida som just nu är i utveckling. Kikar man igenom hemsidan ser man hur sakta allt går (trots att arbetet är i full fart, självklart), och så fort en hemsida är "klar" så fylls den med innehåll med raketfart. Detta betyder att hemsidans arbete sker bakom kulisserna och så fort grunden lagts så går allt annat med väldigt snabb fart.

Att tänka på framtiden

Även detta råd är ett råd som passar alla projekt. När man genomför ett arbete ska man alltid tänka på framtiden. Planering är A och O i alla situationer och byggnation av hemsidor är inget undantag. Vad är avsikten med hemsidan? Var kommer hemsidan att vara om några månader? År? Planera inför detta och bygg hemsidan runt denna vision så kommer du undvika en massa ändringar och eventuella problem längre fram. Att planera medför sådana fördelar i alla situationer och detta är bra i dessa fall också. IT-världen är under konstant förändring och man vill ha alla möjligheter öppna för att enkelt kunna tillämpa, och anpassa nya funktioner snabbt. Av den anledningen bör man planera kring eventuella ändringar och inte förlita sig på gamla koncept som medför problem längre fram.

Ha dessa knep i åtanke nästa gång du bygger en hemsida så kommer du att i slutändan ha byggt en bättre slutprodukt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 Tips för att öka din webbsidas försäljning
Vad kostar det att anlita en webbyrå?
Billiga hemsidor med hög kvalité
Lär dig enkel sökmotoroptimering
Laserskrivaren – kontorets bästa vän