Du är inte inloggad.

Artikel

Kantsten av betong till din pool – ett snyggt och funktionellt sätt att omge poolen

En pool består av många delar men en detalj som är förvånansvärt viktig är sargen, det vill säga den oftast rundade kanten som markerar slutet av poolen. Här kan badgäster sitta och vila, eller ta sats för att hoppa i. Vi går igenom varför kantsten är ett bra val.
 
Snygga detaljer som fyller flera funktioner, från design till säkerhet
Poolkanter kan se ut på många sätt. De kan vara raka och relativt vassa eller ha mjuka och böljande former. De kan vara tillverkade av plast och även betydligt hårdare material som granit och betong. De olika materialen har sina egna egenskaper och utseenden men de skiljer sig framför allt genom sitt pris. Plast är betydligt billigare än exempelvis en kantsten av betong till pool
 
Olika material
Även själva funktionaliteten skiljer sig. Oftast är plastkanter eller kanter med relativt vassa kanter inte särskilt bekväma, varken när du ska lyfta upp dig själv från poolen eller när du ska stå eller sitta på kanten. Här har väldesignad kantsten till pool en fördel, speciellt om den är utformad med ett mjukt formspråk. Rundade hörn och kanter gör det både lättare och skönare att ta sig upp, plus att det även blir bekvämare att sitta vid poolkanten med fötterna i vattnet.
 
Ett halksäkert alternativ
Kantsten till pool har även en annan fördel, de är oftast tillverkade med en lite grövre yta. Detta gör att du får ett bra grepp om kanten, något som minskar halkrisken och även gör det lättare att ta sats inför ett hopp. För poolägare med barn är halkrisken alltid något man måste ta hänsyn till, alla sätt att minska denna risk är väl värda sin kostnad.
 
Snygg design
En av anledningarna till att många väljer just kantsten runt pool är för att det ger poolen ett lyxigt utseende. Sten känns betydligt mer exklusivt än plast. Naturligtvis är kostnaden större men om du ändå kommer att lägga en stor summa på att bygga en pool, varför inte göra det ordentligt redan från start. Det är trots allt detaljer som kantsten runt pool som ger poolen det lilla extra.
 
Beställ på nätet eller hos butik
Det finns många att vända sig till när det kommer till att köpa kantstenar till poolen. Först och främst kan du vända dig till din lokala poolbutik för att få hjälp. Där kan du säkerligen även få hjälp med andra aspekter, exempelvis monteringen av stenarna. Du kan även köpa poolsarg på nätet. Kantsten av betong till pool finns hos flera leverantörer och återförsäljare vars utbud finns att hitta online. Då skickas de tunga stenarna till din leveransadress. Tänk på att det oftast finns flera typer av stenar att välja, från stenar som ska vara på poolens hörn till stenar som är raka eller rundade. 
 
Försök att hitta rätt kantstenar till din pool redan innan poolbyggandet påbörjas. Det är oftast svårare att byta ut kantstenarna efteråt, så det är bättre att få till rätt stenar på en gång.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt du behöver veta om batterier för energilagring
Facket ST
Allt om Shia LaBeouf
Skådespelaren Johnny Depp
Svartvitt