Du är inte inloggad.

Artikel

Klippan yllefabrik - Kläppi

Kläppi är ett miljömedvetet företag med miljövänliga och ekologiska produkter. En produkt i sortimentet sticker ut lite extra. Filtar från Klippans yllefabrik är en slittålig, ekologisk, barnvänlig, maskintvättbar filt. Användningsområdet är obegränsat, den passar att ha i barnvagnen, i soffan hemma eller som mysfilt ute i skogen. Det här är en prima kvalitétsprodukt som kommer hålla i många, många år framöver.

Filten finns i olika färger, ett flertal motiv och olika mått. Välj din storlek och den filt som du trivs med, så har du en mysig och snygg filt till hands när det behövs.  

Klappi.se är en onlinebutik som satsat fullt ut på ekologiska produkter med hög kvalitét med miljön i åtanke. Intresset för ekologiska produkter har ökat enormt de senaste åren, främst inom matindsutrin. Intresset för ekologiska textiler ligger något efter, men de senaste året har efterfrågan ökat enormt mycket. Vi kommer se ekologiska textiler i många av våra klädbutiker framöver, det är vi helt säkra på. Med det sagt så är det inte en dag för tidigt att börja handla ekologiska produkter.


Köpa en vanlig tröja eller en ekologsikt tillverkad?
I snitt går det åt ca tre kilo kemikalier vid tillverkning av en vanlig T-tröja och ca 29 000 liter vatten för att producera ett kilo färdig bomull. Ett flertal gifter är direkt farliga och kan vara cancerframkallande och hormonrubbande.

Priset på en ekologisk T-shirt är ofta högre än en vanlig t-shirt, men något man ofta glömmer är att ekologiska produkter håller längre . Ett ekologiskt textilval odlas utan bekämpningsmedel och minskar gifterna i din och textilproducentens vardag. Att välja ekologiskt är att tänka på miljön!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Börja använd en Aloe Vera kräm
c/o ULRIKA DAVIDSSON
Iphone som träningsredskap för löpare
Allt du behöver veta om CrossFit
Har du ett statisk arbete?