Du är inte inloggad.

Artikel

Kombinera din baseball-jacka

En baseball-jacka är ett plagg som kan kombineras på en rad olika sätt. Vissa ser bättre ut än andra och vi kommer att försöka guida dig för att du ska hitta den optimala kombinationen av kläder för just din baseball jacka, din garderob och din kroppsform.

Det första steget att ta när du ska kombinera din baseball-jacka är att kontrollera de rådande väderförhållandena. Är det alldeles för varmt ute rekommenderar vi att lämna jackan hemma och bara använda en t-shirt eller en tröja. Baseball-jackan passar perfekt när det är milt väder ute; vår eller höst är de optimala årstiderna. Låt oss anta att du bestämmer dig för att använda din baseball-jacka. Då är nästa steg att välja vilka byxor du ska bära tillsammans med din jacka. Då måste du ta hänsyn till färgen på din baseball-jacka. Om du har valt en jacka med de klassiska beiga ärmarna och blått ullfoder rekommenderar vi att du väljer en byxfärg som bryter av mot jackans färger. Ofta fungerar ett par jeans – ljusa eller mörka – ypperligt tillsammans med en jacka av baseballmodell. Även chinos kan passa bra men se till att inte välja ett par som är i samma färg som baseball-jackan – då kan det se ut som att du bär en overall och det är sällan snyggt om du inte hänger på modeveckan i Milano eller dylik tillställning.

När du valt dina byxor är nästa prioriterade plagg dina skor. Skorna är viktiga då de helst ska bryta av mot dina byxor men framhäva resten av din outfit. Vi rekommenderar att du väljer ett par skor i samma färg som baseball-jackan eller någon detalj på jackan. Angående skomodellen så handlar det ofta om vilken typ av tillställning du ska till. Är det en finare tillställning är det självklart passande med en mer dressad skomodell som till exempel chelsea boots eller ökenkängor men om det är en mer ledig situation så kan du med fördel kombinera din baseball-jacka med ett par vanliga sneakers i en fin färg.

Vad du har under jackan spelar självklart större roll om du ska ha baseball-jackan öppen eller kanske väljer att lägga ifrån dig jackan helt och hållet. Som vi ser det har du tre alternativ i det här fallet: t-shirt, tröja eller skjorta. En t-shirt passar bättre för ledigare sammanhang och kan vara svalare om det skulle vara varmt ute medan en tröja är det absolut varmaste plagget att bära tillsammans med din baseball-jacka. En skjorta är både sval och fungerar i mer formella sammanhang. Om du väljer en storrutig skjorta under baseball-jackan bör du smälta in i de flesta sammanhang – allt från en vanlig dag i skolan eller på jobbet till en finare middag med släkten.

Vi önskar dig lycka till med ditt klädval och hoppas att du fann denna guide givande. Tack för att du tog dig tid att läsa.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

c/o ULRIKA DAVIDSSON
Orsaker till dålig andedräkt
Fördelar med att använda mineralsmink
Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?
Ingen behöver lida av kalciumbrist!