Du är inte inloggad.

Artikel

Konferensresor i Sverige

Att åka iväg på konferens har varit ett sätt för företag och organisationer att knyta samman team och få möjlighet att byta miljö under en kort period för att komma tillbaka med ny kunskap och energi i många decennier. Väldigt populär har det de senaste åren att åka utomlands till weekendstäder som Barcelona och Rom för dessa konferenser. Det är dock inte alls nödvändigt, och ofta betydligt dyrare än att ordna konferensresan mer lokalt i Sverige.

Vad är du ute efter?

Innan du börjar planera för din konferens så är det bra att fundera på vad för mål du har med konferensen då det till stor del ligger till grund för vart ni åker. Handlar det om att få företaget mer på samma linje så är det kanske rätt att åka till ett avskiljt pensionat, långt bort från distraherande moderna prylar och upplevelser. Handlar det om att tillsammans uppleva storstadens myller och stora utbud av aktiviteter är troligen Stockholm eller Göteborg ett bättre alternativ.

Var i landet passar din organisation

Om ni har ett utspritt företag är det viktigt att fundera på vart i landet ni alla lätt kan ta er. Storstäderna har ofta bra kommunikationer, men ibland finns det även mindre centrala knutpunkter, så som Hallsberg som har fantastiska kommunikationer, men även närheten till mer avskiljda, personliga pensionat.

Har ni en organisation som är utspridda över flera länder är ofta Malmö ett bra alternativ för att ha konferens i på grund av sin närhet till resten av Europa. Dessutom går det enkelt att flyga in till Kastrup i Köpenhamn och Malmö är en fantastisk stad för att ha konferens. Det finns mycket att se, och många fina anläggningar i olika stil i staden. Varför inte prova på att bada bastu på Ribbersborgs kallbadhus med utsikt över hela Öresund som del i konferensprogrammet?

Missa inte de speciella platserna

Om man vill ha något extra när det gäller sin konferens ska man hålla den på ett designhotell som ger den rätt känslan, eller om man vill slå på riktigt stort, varför inte boka ett slott? Om du vill ha hjälp att ordna något kring dina konferenser är det bara höra av sig till folk som kan. Vi har många års erfarenhet av att ordna konferenser, läs mer om våra tjänster här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vikten av gymnasieutbildning
Bra hjälp att få från fackförbund
Hitta en Jurist
Träna upp din hjärna
I Vilken Ålder Lär Man Bäst?