Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa diamanter online

Det har länga varit oerhört dyrt att handla vigselringar, där traditonella guldsmeder och butiker tar ut hutlösa priser för både ringar men framförallt för diamanter. 

Med de tekniska framsteg som skett de sista åren kan man nu som konsument köpa diamanter direkt av e-handelsaktörer där du kan välja bland hundratusentals dimanter och filtrera på Carat (vikt), Clarity (Klarhet), Color (färg) och Cut (slipning. Men vad ska man då välja för kriterier?

För att få en så bra diamant som möjligt till ett så lågt pris som möjligt rekommenderar vi följande kriterier.

Slipning - Excellent
Skaffa en med så bra slipning du bara har råd med, en bra slipad diamant får en diamant att upplevas som större, mer levande och man ser inte lika lätt inneslutningar och andra färgnyanser.  

H - färg
En H-graderad diamant eller Wesselton upplevs som helt färglös med blotta ögat samtidigt som den inte är i närheten av att vara lika dyr som en diamant med högre färggradering.

SI1 - Klarhet
En klarhet graderad till SI1 (slightly included 1) har inneslutningar, som ibland kan ses med blotta om man tittar extremt noga. Men rent generellt påverkar klarheten en diamants visuella upplevelse väldigt lite vilket de flesta experter är överrens om.

Carat
Stirra dig inte blind på Caraten, det benämner vikten, men slipningen och vilken form du väljer på diamanten kan även ha stor inverkan på hur stor en diamant upplevs i verkliga livet. 

Följer du dessa enkla råd har du stora möjligheter till att lyckas genomföra ett köp som sparar dig stora pengar samtidigt som du får en fantastisk diamant!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

UV-kläder för barn
Särskilda tillfällen klänningar
3 tips på hur du inte förlorar gnistan som ett par
50 tals klänningar olika modeller och fabrikat
E Cigaretter med nikotin och utan