Du är inte inloggad.

Artikel

Kurkumins effekt på hälsan

 

Gurkmeja är en nyttig krydda som innehåller ämnet kurkumin. Kurkumin har många positiva effekter på hälsan. Kryddan har starkare antioxidanteffekt än vitamin E och vitamin C. Denna kryddan
är bra för immunförsvaret och underhåller ditt kolesterol värde. Du kan läsa mer här:
 
Kurkumin förbättrar din kropps metabolism och hjälper dig att göra av med kalorier. Detta gör att du inte behöver äta så mycket. Den kommer från indien och används där traditionellt i curryrätter. 
 
Gurkmeja är full av antioxidanter och är antiinflammatorisk vilket kan hjälpa vid många olika sjukdomar såsom alzheimers, artrit, artros och IBS.
 
Kryddan kan hittas i affär men det är inte alltid så att den är av hög kvalitet. Ibland kan den innehålla en låg halt av kurkumin och inte vara lika effektiv som kosttillskotten. Bäst är det att ta ett kosttillskott. av gurkmeja så att du vet att du får en effektiv dos och undviker olika gifter.
 
Denna örten ger support till immunförsvaret och förbättrar skelett och leder. Den förbättrar även leverfunktionen och förbättrar matsmältningen. Den kan göra att du hanterar stress bättre och verkar även positivt för blodsockret. 
 
I en undersökning i Italien om gurkmejas effekt på artrit och artros så visades det att de i undersökningen som tog gurkmeja hade minskade problem med inflammation och smärta. De hade vid blodtester bevisat mindre inflammation i kroppen samtidigt som de angav att de hade minskade problem och ökad rörligthet i ledera. Det finns även bevis på att gurkmeja har effekt mot mag och tarmcancer. I laboratorium har gurkmeja visat sig förstöra cancerceller, men för att det ska ske så krävs en hög dos av gurkmeja i blodet.
 
Det görs just nu många olika studier på gurkmeja på grund av dess många olika positiva egenskaper på hälsan. 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

CBD Produkter
Fina tänder Stockholm
Erfarna husläkare Stockholm
Läderarmband för herrar och dålig lukt
Välja matcha te som är handplockat och ekologisk