Du är inte inloggad.

Artikel

Lägg om kreditkorts skulder


Om du gör en lista på dina utgifter och har ett eller flera kreditkort kommer du snabbt att märka hur mycket alla kortkrediter kostar varje månad. Kreditkorts skulder har en tendens att byggas upp långsamt över tiden tills situationen för många blir ohållbar. Det kan vara en riktig budgetförstörare särskilt om du betalar en mycket högre ränta än nödvändigt. Många banker och kreditkortsföretag kan rätt som det är höja räntan för sina kunder och kreditkortsföretagen gör ofta det utan att tydligt informera sina kunder.



Så här kan du komma tillrätta med dina kreditkorts skulder

Kontrollera alla dina utgifter för kreditkort och kontrollera exakt vilken ränta du betalar. Ditt mål är att få de lägsta räntorna möjligt. Många konsumenter blir förvånade över den ränta som de betalar och trots att kreditkortsföretagen är skyldiga att meddela dig om eventuella förändringar gör de det ofta via ett brev där den viktiga informationen är gömd i det finstilta. De flesta konsumenter kastar dessutom breven utan att ha läst igenom dem noggrant. Så var beredd på att få en chock över de räntor och avgifter du betalar. Förbered en lista över alla dina kreditkort inklusive ditt aktuella saldo och räntan som du betalar. Jämför kreditkort från olika banker och kreditkort.



Efter sammanställningen över tillgängliga kreditkort med låga räntor, gå vidare och skicka en ansökan till det kort som erbjuder lägst ränta. Efter godkännandet överför du de kreditkorts skulder du betalar högst ränta på till det nya kortet och avslutar de gamla dyrare krediterna. Det huvudsakliga målet är att du ska få ordning på din ekonomi. Att sänka dina utgifter för onödiga kreditkorts skulder bör vara först på årets att göra lista. Just nu är det många långivare som gärna vill låna ut pengar billigt och till bra villkor så det är den perfekta tiden att börja bryta dåliga ekonomiska vanor. Kontrollera alla dina kreditkorts räntekostnader och ta tag i din privatekonomi. Förhala det inte då skjuter du bara problemen framför dig, så få det gjort idag!






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Börja investera och tjäna på det resten av livet.
Sälja guld – En introduktion
Göra avdrag på firman
Att köpa aktier på börsen
Tjäna pengar på enkäter på nätet