Du är inte inloggad.

Artikel

Läs på distans och arbeta samtidigt

Att läsa på distans är verkligen något som är på uppgång. Anledningen är alla fördelarna. Många har tagit till sig av den stora förmånen att kunna studera och arbeta på samma gång. Det erbjuder en stor flexibilitet, där du disponerar din egen tid samtidigt som du använder dig av senaste tekniken.

Den främsta egenskapen för distansutbildningar är att alla viktiga funktioner och regler som krävs vid exempelvis en högskoleutbildning täcks upp. Detta samtidigt som du befinner dig i hemmamiljö. Inte bara befintliga studenter har möjligheten att genomföra detta. Även du som anställd kan finna nyttan med att äntligen kunna balansera jobbet och skolan. Korrespondenskurser erbjuder coachning efter riktlinjer som universiteten satt upp. Regelbundna tentor, möjlighet till forskning, samt alla andra faciliteter som tillhandahålls i den vanliga högskolan – allt detta, men utefter din egen flexibilitet.

Att tillämpa en utbildning via distansundervisning ger dig möjligheten att exempelvis kunna arbeta obehindrat under veckodagarna och satsa på din utbildning på helgerna. Du har också fördelen av att kunna kontakta dina mentorer direkt utan att för den delen tvingas närvara på föreläsningar.

Trots att utbildningar på distans ger dig frihet och flexibilitet är det av största vikt att du som student disponerar din tid på rätt sätt. Det ställer väldigt höga krav på dig som person och avgör om du kommer att lyckas eller inte, speciellt om du samtidigt arbetar. Det första du bör göra innan studierna sätter igång, är att lägga upp en plan. Gör upp dina dagliga rutiner. Tilldela varje uppgift sin egen tidsram. Ditt ordinära arbete kommer givetvis först och därför är det mycket viktigt att du tar till vara på din lediga tid, för det är då du ska skänka många timmar åt din distansutbildning.

Om du ska studera från ditt kontor, var noga med att tydligt informera om dina studier för de närmaste medarbetarna. Delge dem att du framöver kommer att kräva koncentration samt lugn och ro. Som med alla andra aktiviteter bör du undvika att ta på dig för mycket andra uppgifter. Håll kaos och förvirring borta genom att i den mån det går avsluta det du tagit på dig innan du tar dig an nya saker. Att hålla fast vid uppsatta vecko- och/eller månadsvis mål eller delmål, hjälper till att hålla sig till planen för att slutligen kunna nå hela vägen fram. Detta både när det gäller studierna och arbetet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför utbilda sig till diplomerad affärscoach?
Stockholms spännande vuxenutbildningar
Yrkeskompetensbevis
Hur tjänar man pengar till laget, klassen föreningen
Folkbildning