Du är inte inloggad.

Artikel

LED sänker driftskostnaderna med hälften och är ett miljövänligt alternativ

Miska dina driftskostnader med 50% och bli miljövänlig

Genom att byta din belysing till LED så sparar du inte bra pengar på driftskostnader, du sparar även kostnader genom den uteblivna servicekostnad som annars skulle uppstått i byta av trasig och krånglande belysning. Med LED så behöver du väldigt sällan byta belysning eftersom LED inte går sönder så enkelt. LED har få lösa komponeter som kan gå sönder eller skaka loss. LED har den fördelen att den också tål hårdare stötar och vibrationer utan att påverkas. LED har även en livslängd som är tidigare osedd bland dess konkurrenter och man kan säga att LED i princip lyser hur länge som helst, det är drivdonet som i slutänden tar stryk och lägger av, inte själva ledchippet det håller väldigt länge.

 

Minska ventilationskostnader och verka för en hållbar utveckling

Grön och smart energi blir allt viktigare. Inte minst så måste var och en tänka på sitt ekologiska avtryck i miljön som lämnas genom konsumtion och produktion. Med LED så minskar man som sagt inte bara driftskostnaderna utan man sänker även ventilationskostnaderna med lika mycket eftersom LED inte avser värme som sedan i sin tur återigen måste kylas ner. Värmen från LED belysningen kanaliseras ner i foten och kyls genom kylflensar.

 

Miljövänlig belysning i LED minskar det ekologiska avtrycket i miljön

LED tillhör energiklass A till A++ vilket gör det till den mest energieffektiva aktören på belysningsmarknaden. LED innehåller inte heller tungmetaller såsom bly och kvicksilver som de gamla lysrören utan LED och lågenergilampan gjorde och som förbjöds den 1 januari 2015.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Johanneshov
Den lättskötta garderobsblomman
Fem spännande saker till köket
Lediga lokaler som inte kostar för mycket
Så fungerar RUT-avdraget