Du är inte inloggad.

Artikel

Lediga lokaler i Lidköping

Som företag eller privatperson som letar efter en ny lokal att bedriva verksamhet i, gäller det ha bra koll på hyresvärden. Det ska vara enkelt att få hjälp om något problem skulle uppstå och hyresvärden ska enkelt kunna kontaktas. Lidköping är en stad som växer stadigt och många väljer att flytta dit och starta nya företag i staden. Lediga lokaler i Lidköpingsområdet blir allt mer attraktiva i och med att bostadsbristen är stor i Sveriges storstäder väljer fler och fler att flytta sina verksamheter och liv till lite mindre orter. Men Lidköping är nu för tiden en ganska stor ort med en folkmängd på cirka 40.000 personer boendes i kommunen.

Lidköping blev en erkänd stad redan 1446 på order av Sveriges kung Kristofer av Bayern. Lidköping blev sjön Värnens första erkända stad. Cirka hundra år senare blev Lidköping en handelsstad och staden bedrev handel i hamnarna runt omkring Värnen. 

 

Lidköping som är en sjönära stad har flera industrier och ett rikt näringsliv. Det finns flertalet rederirier i kommunen och många stora företag som Fazer Bröd och Lantmännen bland andra. Tillverkningsindustrin är också stor i Lidköping och det finns flera stora företag som har hundratals anställda. Fiske och jordbruk är en rik inkomstkälla för kommunen och många livnär sig på detta. 

 

Funderar du på att flytta till Lidköping eller kanske skaffa en sommarstuga bredvid Värnen kommer du säkerligen inte bli besviken. Det finns massor av roliga aktiviteter att ta del av och Värnen med dess tillflytande floder erbjuder rika fiskeäventyr. Gösen är en favoriterna bland fritidsfiskare men i Vänern har rekordet för insjölax registrerats. Laxen fångades 1997 och vägde 20,400 kg. En större insjölax än det är säkerligen svårfångad i dagens läge. Men vem vet. Kanske blir det du som fångar den? 

 

Som sagt bjuder Lidköping på mycket mer än lediga lokaler och bostäder. Det finns något för alla att göra i kommunen och runt omkring hela Värnen. 

 

 

 

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Nibe F470 (nibe-f470)
Dags för utemöbler?
Flyttstädning
Badrumsrenovering Djursholm
Var effektivt under 2017 – Här följer några punkter